Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubioza Kolektiv ima novi album ”Happy Machine”

Dubioza Kolektiv ima novi album ”Happy Machine”“Happy Machine”, sedmi studijski album Dubioza Kolektiva službeno je jučer objavljen na njihovom web siteu www.dubioza.org.

Gotovo tri godine nakon “Apsurdistana” Dubioza je objavila novi album zbog kojeg je njihov web site, s kojeg se može besplatno skinuti, padao nekoliko puta tijekom jučerašnjeg dana zbog opterećenosti servera.

Inspiraciju za “Happy Machine” grupa je crpila iz događaja u protekle dvije godine – od protesta u istanbulskom Gezi parku (“All Equal”), uhićenja osnivača The Pirate Baya (“Free.mp3”), sirijske izbjegličke krize i sramotnog europskog odgovora na nju.

Album donosi suradnje s Manu Chaom, Benjijem Webbeom iz Skindreda, talijanskim trubačem i pjevačem Royem Pacijem, Punjabi artistom imenom BEE2, katalanskim ska-rumba bendom La Pegatina i Dzambom Agusevim, trubačem iz Makedonije. Sve pjesme su napravljene na Engleskom, Španjolskom, Talijanskom i Punjabi jeziku.

Što je “Happy Machine”? “Sretna mašina” je, jednostavno rečeno balkanska naprava za pečenje rakije. Ova lokalna “vatrena voda” pravljena je u brojnim selima u cijeloj regiji.

Djedovi su imali svoj tajni recept za nju, bake su popile čašicu svako jutro za zdravlje… Ispijanje svježe vruće rakije direktno iz “Sretne mašine” izazivalo je trenutnu sreću i ostale efekte slične LSD iskustvima (primjerom opisano u videu “No Escape”). Međutim, posljednjih godina ta stara tradicija je zabranjena od strane EU, iziskujući posebne dozvole za proizvodnju čak i najmanjih količina, namjenjenih za nekomercijalnu, osobnu upotrebu. To je, dakako, pretvorilo mnoge obične obitelji u kriminalce. “Mislili smo da bi moglo pomoći ako objasnimo u detalje ljudima kako sastaviti “Sretnu mašinu”, pa smo stavili plan na cover albuma.”

“Happy Machine” je zov za slobodom u svakom obliku – slobodom govora, kretanja, ideja, znanja I borbe običnih ljudi brane te slobode od bezobzirnih otimača.

“Čak i ako ne uspijemo, barem imamo “Sretnu mašinu” da u njoj utopimo svoju tugu”.

Album je dostupan na besplatnom downloadu sa službenog web sitea Dubioza Kolektiva.

Popis pjesama:
All Equal feat. BEE2
No Escape (From Balkan)
Free.mp3 (The Pirate Bay Song)
One More Time
Boom! feat. Džambo Agušev
Red Carpet feat. Manu Chao
Riot Fire feat. Benji Webbe
Alarm Song
Hay Libertad feat. La Pegatina
24,000 baci feat. Roy Paci

Objavljeno 12.02.2016.

Vremeplov

Upitajte se: „Jesam li danas bio ljubazan?“ Učinite da ljubaznost postane vaš svakodnevni način ophođenja i promijenite svoj svijet.
Annie Lennox