Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubioza Kolektiv na Sea Dance Festivalu

Dubioza Kolektiv na Sea Dance FestivaluLegenda svjetske glazbe Manu Chao za njih kaže da su najbolji europski bend. Uz Gorana Bregovića vrijede za planetarno najprepoznatljivije izvođače s naših prostora. Oni su Dubioza Kolektiv i nastupit će16. srpnja na glavnoj pozornici Sea Dance festivala.

Najpopularniji balkanski bend svirat će na Jazu u sklopu velike svjetske turneje, u kojoj će obići preko 100 svjetskih destinacija, neke od najvećih svjetskih festivala, kao i europske metropole Berlin, Amsterdam, Madrid, Barcelonu i Beč gdje su ulaznice za njihov nastup već rasprodane.

Uz takav raspored, Dubiozi će ove godine Jaz biti jedina stanica u Crnoj Gori. Lucidni Bosanci su pred nastup na Jazu u svom prepoznatljivom stilu i uz melodiju aktualnog hita ”No Escape”, pjesmom pozvali sve fanove na Sea Dance, otpjevavši nove stihove posvećene Budvi i Sea Dance festivalu.

Britkim tekstovima zapakiranim u glazbenu mješavinu hip hopa, reggaea, duba i rock zvuka, Dubioza kolektiv je više od ijednog drugog domaćeg benda uspio očarati kako domaću, tako i svjetsku publiku. Važnost ovog benda prepoznali su brojni svjetski mediji, među kojima se izdvajaju magazin Time i BBC, koji su članove ovog sjajnog sastava vidjeli kao glas Bosne i cijelog Balkana. Pridružio im se i MTV, dodijelivši im nagradu za najemitiraniji bend iz regije uz nagradu za Best Adria Act! Fatboy Slim puštao je njihovu pjesmu „Balkan Funk“ na svjetskim festivalima 2011. godine, a Bill Gould, lider benda Faith No More, producirao im je album za svjetsko tržište „Wild Wild East“ iz iste godine.

Reputaciju društveno angažiranih liričara zaokruženih interesantnim i uhvatljivim glazbenim kompozicijama, nakon apsolutnog uspjeha albuma „Apsurdistan“, nastavljaju i s novim izdanjem „Happy Machine“.

S oko millijun i pol pogleda na YouTube kanalu, posebno se izdvojila pjesma No Escape (from Balkan), čiji se spot našao na naslovnoj stranici stranice Pirate Bay, čijem su zatvorenom osnivaču Per Gottfidu Svartholmu posvetili pjesmu „Free.mp3“! Osim EXIT festivala na kojem su priredili četiri sjajna koncerta, nastupali su na najvećim europskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget, Eurosonic, Paleo i drugi.

Nikog više ne čude ni rasprodani koncerti u Beogradskoj areni, zagrebačkom Domu sportova te najvećim dvoranama od Vardara do Triglava.

Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival – na prodajnim mjestima: 285,00 kn
Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival – online: 290,00 kn
Kamp Sea Dance Festival – na prodajnim mjestima: 210,00 kn
Kamp Sea Dance Festival – online: 215,00 kn
Bitno je napomenuti da ulaznice i kamp, bilo na prodajnom mjestu, bilo online u Hrvatskoj mogu kupiti samo hrvatski državljani.

Velika prodajna novost ove godine u Hrvatskoj je proširenje prodajne mreže i prodaja putem interneta.


Objavljeno 10.03.2015.

Vremeplov

Mi smo bend individualaca, a ne projekt vlasnika dućana ili neke kompanije. Ne potpadamo ni pod kakvu glazbenu policiju koja će nam govoriti što trenutno da sviramo.
Zoran Subošić Zok (Hladno pivo)