Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubioza kolektiv snimila novi album naziva ”Firma ilegal”

Dubioza kolektiv snimila novi album naziva ”Firma ilegal”Dubioza kolektiv iza sebe ima već dva studijska albuma, radi se o albumima ”Dubioza kolektiv” iz 2004. i EP izdanju ”Open Wide” na kojemu gostuju Benjamin Zephaniah, čuveni dub umjetnik iz Velike Britanije i Mush Khan iz pakistansko-britanskog benda Fun-da-mental. Drugi studijski album ”Dubnamite” izašao je 2006. godine, a na njemu su gostovali grupa Defence iz Tuzle (BiH) i francuski umjetnik Niköll.

Razlika između ovog i dosadašnjih albuma je što su sve pjesme otpjevane na bosanskom jeziku. Kao gosti na albumu pojavljuju se Frenkie i Gino Banana (Kultur Shock). Iako se bend i na prethodnim albumima bavio socijalno angažiranim temama ”Firma ilegal”, zbog činjenice da je uklonjena i jezična barijera između benda i slušatelja na ovim prostorima, na još eksplicitniji način progovara o političkoj i društvenoj situaciji u kojoj živimo, a koja je zajednička za sva društva u tranziciji i kojoj su glavne značajke korupcijski skandali, privatizacijske pljačke i politička oligarhija koja koristi trenutno stanje radi osobnog bogaćenja.

”Firma ilegal” kroz sve pjesme opisuje situaciju koja je, iako govori o bosanskohercegovačkoj svakodnevici, lako razumljiva i zemljama u okruženju, dok se sampleovi BH političara, koji se provlače između pjesama na albumu, mogu vrlo lako zamijeniti izjavama njihovih kolega iz regije, bez da se promijeni smisao poruka.

Objavljeno 01.12.2008.

Vremeplov

Velika stvar u rock’n’rollu je da netko kao ja može biti zvijezda.
Elton John