Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubravko Vorih & New Tribe: Two Faces of Jazz and Soul

Dubravko Vorih & New Tribe: Two Faces of Jazz and SoulU drugoj polovici sedamdesetih godina prošloga stoljeća tada mladog bas gitarista Dubravka Voriha zvali su ’’Zagrebački Jaco’’ uspoređujući ga s legendarnim Jacom Pastoriusom, prema mišljenju mnogih glazbenih znalaca najboljim bas gitaristom svih vremena.

Potvrda kvalitete uslijedila je prigodom zajedničke svirke s legendarnim bas gitaristom Stanleyem Clarkeom na velikanovu nastupu u tadašnjem Radničkom svečilištu ’’Moša Pijade’’. Nakon što je iskustvo stjecao svirajući izvan Hrvatske Vorih se sredinom devedesetih vratio i odmah aktivirao na našoj glazbenoj sceni.

Osim što nastupa sa svojim sastavom New Tribe s kojim je objavio CD-ove ’’Mr. Clean’’ i ’’Catwalk’’, te s Dubravko Vorih Quintetom, s kojima je objavio CD ’’Live in Sax’’, danas je voditelj tečaja za bas gitaru u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, te stalni član Prljavog kazališta.

Sa srodnom glazbenom dušom iz Prljavog kazališta, klavijaturistom Juricom Leikauffom, te drugim poznatim glazbenicima, snimio je novi dvostruki CD za tvrtku Aquarius Records. U suradnji s njima njegova je glazba doživjela promjene. Za razliku od prethodnih albuma koji su bliži mainstream jazzu, glazba na ovom donosi spoj raznih stilova zasnovan na iskustvima.

Što ih je Vorih stjecao u tridesetogodišnjoj karijeri. Stav prema glazbi nedvosmisleno iskazuje autobiografskim tekstom pjesme ’’Young Lions’’ izravno se pozivajući na razdoblje u kojem je glazbeno stasao i događa je koji su utjecali na njegovo poimanje glazbe, primjerice na jazz, latino, sambu, bossa novu, Antonia Carlosa Jobima, Ellu Fitzgerald, Franka Sinatru, Milesa Davisa i njegov album ’’Bitches Brew’’, basiste Stanleya Clarkea i Jacoa Pastorousa...

Svi ti utjecaji objedinjeni su u izvedbama dopadljiva i široj publici prihvatljiva smooth-jazza i soula. Dok je na prethodnim albumima pjevao vokale i tek po nekoliko vokalnih skladbi, na ovom se u potpunosti predstavlja i pjevačem, te vrhunskim bas gitaristom, ali i skladateljem, autorom glazbe i tekstova. Kao zreo glazbenik Vorih u prvi plan ne stavlja bas gitaru, nego glazbu - pitku, logičnu, strastvenu.


CD1
1. Eso Es Lo Que Hay
2. Lovelight
3. Crazy
4. Girl I’m Just A Fool
5. Angel Eyes
6. One Little Sign
7. You Better Believe It
8. Sunborn
9. Young Lions
10. Asim Nao Da

CD2
1. At First Sight
2. Crazy (Instrumental)
3. One Little Sign (Instrumental)
4. Sunborn (Instrumental)
5. Young Lions (Instrumental)
6. Anytime Anywhere
7. In Brasilian Mood
8. So Far So Close
9. Zagreb Nocturno


Nikola Cvjetović, Aquarius rec. P/r

Objavljeno 03.05.2009.

Vremeplov

Ne znam što je to country-rock i slično, samo kažem da je to glazba. Dobra ili loša.
Gram Parsons