Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dupla MTV premijera: Darko Rundek – Indijanska i Neisha – Pridejo Časi

Dupla MTV premijera: Darko Rundek – Indijanska i Neisha – Pridejo ČasiU ponedjeljak, 10. siječnja u 20:00, MTV vam predstavlja duplu premijeru: spot za pjesmu ”Indijanska” Darka Rundeka i spot slovenske pjevačice Neishe za novi singl ”Pridejo Časi”.

“Meni je “Indijanska” pjesma o tankoj granici izmedju ljubavne čežnje i mističnog predavanja. Tu nam pomaže veza s andskim Indijancima u kristalnoj melodiji i sjevernoameričkim Indijancima u potrazi za transom.” – izjavio je za svoj novi singl Darko Rundek. Pjesma “Indijanska” nalazi se na albumu Rundek Cargo Tria “Plavi avion (Blue Plain)” čiji naslov asocira na svojevrstan visinski blues. Na njemu se nalazi 12 pjesama, dugačkih i kratkih, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih – tipično rundekovskih.

Početak karijere Darka Rundeka povezan je s bendom Haustor, a svoju solo karijeru započeo je 1995. godine na festivalu Fiju Briju. Pred publikom od 10.000 ljudi Rundek je predstavio novi materijal koji je kasnije te godine izvođen na brojnim koncertima širom Hrvatske. Album Apokalipso izlazi 1997. godine i ubrzo postaje vodeći glazbeni događaj u toj godini. Sljedeći album U Širokom Svijetu naginjao je hrvatskom folkloru, dok je na trećem studijskom izdanju Ruke Rundek pokrenuo saradnju s brojnim renomiranim glazbenicima među kojima su bili Isabel, Đani Pervan, Dušan Vranić i Vedran Peternel. Ova suradnja se pokazala uspješnom pa je formirana stalna postava pod imenom Darko Rundek & Cargo Orkestar. Petorka u sastavu Rundek, Isabel, Pervan, Vranić i Peternel iza sebe ima četiri izdanja: Ruke (2004), Zagrebačka Magla LIVE (2004) I Mhm A-Ha Oh Yeah Da-da (2006), dok je najnovije – Plavi Avion iz 2010. godine djelo Rundekovog Cargo Tria.

Neisha je slovenska pop pjevačica i pijanistica. Pravo ime joj je Neža Buh i rođena je u Ljubljani 1982. godine. Svoju solo karijeru započela je 2005. godine kada se na tržištu pojavio njezin prvijenac pod imenom Neisha. Dvije godine kasnije izdaje i drugi album Nor Je Ta Svet, a godine 2010. se pojavljuje i treće izdanje Krila na kojem se nalazi pjesma ”Pridejo časi”. Singl karakterizira pjevljiva pop melodija i tekst koji govori o nepredvidivosti života. Spot za ”Pridejo časi” režirao je Predrag Rajčič – Perica u suradnji s Vladanom Jankovičem kao direktorom fotografije. Za okruženje u kojem se spot dešava odabrani su prekrasni pejzaži Slovenije i Irske.

Objavljeno 10.01.2011.

Vremeplov

O, bože... Pa ja sam samo debeli ćelavi šezdesetogodišnjak koji pjeva blues. Kužite?
Joe Cocker