Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dva dana do Velike eksplozije!

Dva dana do Velike eksplozije!Uskoro počinje šesto izdanje „Velike rock eksplozije“ (KSET, 15.-19.10.2013.) na kojoj će, u pet tematski podijeljenih večeri, nastupiti 15 hrvatskih izvođača.

Novost ovogodišnjeg izdanja festivala je da će se, osim nastupa u KSET-u, održati i dva posebna koncerta pod nazivom „Velika rock eksplozija u gostima“. Tako će u poznatom čakovečkom klubu Podroom u srijedu 16.10.2013.nastupiti Šajeta sa svojim punk bendom „The Shaiones“, a dva dana kasnije, u petak 18.10.2013. nova kriejesta otočkog vala - „Mjesni odbor“ sa Šolte.

U manje od dvije godine postojanja, Podroom je postao svojevrsno glazbeno središte Čakovca pa nema sumnje da će i ovoga puta „The Shaiones“ i „Mjesni odbor“ vrhunski zabaviti i rasplesati posjetitelje.

Grupa „The Shaiones“ postoji nešto više od godinu dana. Misija grupe je obrađivanje pjesama opatijskog kantautora Šajete u punk-maniri, a veliki dio repertoara je na čakavštini. Bend je snimio pet pjesama koje će biti objavljenje na Šajetinom trostrukom albumu ”Šajetisimo Šajetozo”, a trenutno je u studiju i marljivo radi na prvijencu zanimljivog naziva ”Punk berača šparuga”. Frontmen benda je sam Dražen Turina Šajeta.

Nakon začetnika Šo!Mazgoona te Gege s Hvara i Kopita s Visa - „Mjesni odbor“ nova je krijesta i dostojan nastavak autohtonog hrvatskog „otočkog vala“. Dečki sa Šolte kažu da sviraju otočki rock funk psycho disco reggae,uz malu dozu melankolije i, dakako, tekstove na materinjem jeziku. U dvi riči ili po domaću „divji kupus“. Još se hvale da je svaki član sastava tuknut ili nenormalan na svoj način i zato je njihova glazba vesela, melankolična i dobro „rebumbaje“.

Njihovi nastupi zrače vedrinom, ljetnom toplinom, iskrenošću i nevjerojatnom količinom pozitivnih vibracija. Do sada su snimili dva albuma, „Disco Cuba“ (Aquarsius records/Spona, 2012.) i „Divje sime“ (Aquarius records/Spona, 2013.), a njihov megahit „Mande Mande“ je na youtube-u pogledalo više od pola milijuna ljudi.

Ulaz na koncerte u čakovečkom Podroomu je besplatan.

Kao i proteklih godina, za nekoliko dana izlazi CD kompilacija sa po jednom pjesmom svih sudionika festivala.

Objavljeno 13.10.2013.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com