Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dva dana do Velike eksplozije!

Dva dana do Velike eksplozije!Uskoro počinje šesto izdanje „Velike rock eksplozije“ (KSET, 15.-19.10.2013.) na kojoj će, u pet tematski podijeljenih večeri, nastupiti 15 hrvatskih izvođača.

Novost ovogodišnjeg izdanja festivala je da će se, osim nastupa u KSET-u, održati i dva posebna koncerta pod nazivom „Velika rock eksplozija u gostima“. Tako će u poznatom čakovečkom klubu Podroom u srijedu 16.10.2013.nastupiti Šajeta sa svojim punk bendom „The Shaiones“, a dva dana kasnije, u petak 18.10.2013. nova kriejesta otočkog vala - „Mjesni odbor“ sa Šolte.

U manje od dvije godine postojanja, Podroom je postao svojevrsno glazbeno središte Čakovca pa nema sumnje da će i ovoga puta „The Shaiones“ i „Mjesni odbor“ vrhunski zabaviti i rasplesati posjetitelje.

Grupa „The Shaiones“ postoji nešto više od godinu dana. Misija grupe je obrađivanje pjesama opatijskog kantautora Šajete u punk-maniri, a veliki dio repertoara je na čakavštini. Bend je snimio pet pjesama koje će biti objavljenje na Šajetinom trostrukom albumu ”Šajetisimo Šajetozo”, a trenutno je u studiju i marljivo radi na prvijencu zanimljivog naziva ”Punk berača šparuga”. Frontmen benda je sam Dražen Turina Šajeta.

Nakon začetnika Šo!Mazgoona te Gege s Hvara i Kopita s Visa - „Mjesni odbor“ nova je krijesta i dostojan nastavak autohtonog hrvatskog „otočkog vala“. Dečki sa Šolte kažu da sviraju otočki rock funk psycho disco reggae,uz malu dozu melankolije i, dakako, tekstove na materinjem jeziku. U dvi riči ili po domaću „divji kupus“. Još se hvale da je svaki član sastava tuknut ili nenormalan na svoj način i zato je njihova glazba vesela, melankolična i dobro „rebumbaje“.

Njihovi nastupi zrače vedrinom, ljetnom toplinom, iskrenošću i nevjerojatnom količinom pozitivnih vibracija. Do sada su snimili dva albuma, „Disco Cuba“ (Aquarsius records/Spona, 2012.) i „Divje sime“ (Aquarius records/Spona, 2013.), a njihov megahit „Mande Mande“ je na youtube-u pogledalo više od pola milijuna ljudi.

Ulaz na koncerte u čakovečkom Podroomu je besplatan.

Kao i proteklih godina, za nekoliko dana izlazi CD kompilacija sa po jednom pjesmom svih sudionika festivala.

Objavljeno 13.10.2013.

Vremeplov

Biti „profi“ u glazbi danas znači cijeli život posvetiti glazbi, odnosno živjeti od nje. Dakle, sve drugo su, odnosno moraju biti minorne aktivnosti ako želiš da stvar funkcionira. U mom slučaju to znači od 60.000 do 80.000 km godišnje...
Neno Belan, intervju za RiRock.com