Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Edin i Kaliopi – Predstavili novi album pred beogradskom publikom

Edin i Kaliopi – Predstavili novi album pred beogradskom publikomU cilju predstavljanja svog zajedničkog cd-a “Oblivion” Edin Karamazov i Kaliopi su 10. 06. 2010. godine nastupili pred štovateljima umjetničke muzike kakvu su i snimili. (Foto:I. Stanković)

Iako je dio publike bio sastavljen od poznatih muzičara različite dobi, od kojih su neki došli kao prijatelji a drugi kao konzumenti takve muzike, to ih nije spriječilo da burnim aplauzima isprate svaku numeru a na momente dobace gromko “Bravo” koje je u malom prostoru Pozorišta Na Terazijama u Beogradu odjekivalo.

Edin je uvodio prisutne u glazbu pričom o pjesmama koje izvode. Tako su se mogle čuti zanimljive priče, kao na primjer da je pjesma iz filma “Cinema Paradiso (Tema D’Amore)” djelo sina čuvenog Ennio Morriconea, Andrea; da numeru “Alfonsina Y El Mar” Kaliopi pjeva na 7 jezika, prije toga podjelivši s publikom priču kako je nastala i kome je posvećena ta ista numera; da je J.S. Bach radeći za crkvu bio primoran jednom nedjeljno pisati kantate što je dovelo do nekih djela u kojima se “podsmjehivao” kroz note toj ustanovi (pjesma “Wachet Auf, Ruft Uns Die Stimme”).

Kaliopi je pjesmu Leonarda Cohena “Hallelujah” posvetila svom sinu ali i svim “anđelima” koji za roditelje ostaju vječita djeca.

Od numera koje nisu na cd-u našle su se, kako je to Kaliopi istaknula “na inzistiranje Edina” pjesma “Ne Plači” iz njenog repertoara ali i pjesma John Lennona “Imagine” odsvirana kao instrumental za dvije gitare. Edin i Kaliopi su pratile dvije divne djevojke, jedna na akustičnoj gitari, druga na kontrabasu.

Zaista, prijatna atmosfera ostvarena spontanim pričama s bine i bravuroznim umijećem umjetnika nagrađena je na kraju dugim aplauzom koji je umjetnike ispratio s bine.

Zahvalnošću koncertne agencije “Gramofon” iz Zagreba ostati će sjećanje na koncert: kako kod publike tako i kod izvođača.


Ivica Stanković

Objavljeno 15.06.2010.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)