Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elemental i Nix K predstavljaju remix pjesme „Iz dana u dan“

Elemental i Nix K predstavljaju remix pjesme „Iz dana u dan“Ususret dosad najvećem samostalnom koncertu grupe Elemental, na stadionu Šalata 3. lipnja, Nix K iz Podočnjaka napravio je remix pjesme „Iz dana u dan“.

”Elemental je jedan od uzora nama, mlađim glazbenicima, koji također pokušavamo stvoriti nešto na našim prostorima, nešto što nije prolazno od danas do sutra i što će se zapravo moći slušati vječno. Inspiriran Jašarovim remixom pjesme „U mojoj glavi”, koji sam odvrtio više puta u svojim setovima, a s ljubavlju prema pjesmi „Iz dana u dan”, išao sam u više navrata pokušati remixirati istu i konačno mi je došla ideja uzeti što više elemenata uključujući i vokale, naravno, iz samog originala, i napraviti jednu bržu, drum and bass verziju pjesme.” – izjavio je Nix.

Izvorno objavljena na njihovom trećem albumu „Male stvari“ iz 2004. godine, pjesma „Iz dana u dan“ bila je Elementalov sedmi singl.

Ispod umjetničkom imena Nix K nalazi se Nikola Klemić, glazbenik koji djeluje unutar Podočnjaka, elektronskog glazbenog trija iz Kutine. Njegovi su radovi već ranije obišli svijet i oduševili publiku koja mu je donijela milijunske preglede, ali radom u Podočnjacima, usredotočen je na domaću scenu.

Remi je u više intervjua skrenula pozornost upravo na kutinsku glazbenu scenu koja je nepatvorena i baš po njenom ukusu. Tako je za svojevremeno izjavila: „Veliki gradovi ponekad su tvrd orah - publika je ondje navikla na sve i svašta pa se moraš dobrano potruditi da ih ‘pridobiješ‘. Ali iskreno, nema mi većeg gušta nego kad u publici vidim nekoga tko je na početku koncerta imao vibru ‘osvoji me, baš da vidim što znaš‘, a na kraju koncerta vitla glavom i oduševljeno plješće. E to je za mene uspješan koncert!“

S novim singlom „Hajde ljubav dođi“ Elemental je već šest tjedana među najslušanijim u Hrvatskoj prema top listi HR TOP 40, a s 8 objavljenih albuma, 40 spotova, odnosno singlova, te gotovo tisuću održanih koncerata brojevi su vrijedni pažnje, a sada je vrijeme da ovako dugovječnu bendovsku karijeru Elemental poslavi najvećim samostalnim koncertom na zagrebačkom gradskom stadionu Šalata u subotu, 3. lipnja. To je sjajna prilika da se utvrdi zašto su pjesme poput „Romantike“, „Goli i bosi“, „Prokleta ljubav“, „Bolji si“, „Malena“, „Zašto te imam“, „Iz dana u dan“ ili primjerice „Tako lijepa“ i slušane i nagrađivane!

Podsjećamo, koncert na Šalati otvorit će Dina Jashari i Drugari, nove mlade nade makedonske glazbene scene.

Ulaznice za Šalatu su u prodaji po cijeni od 19 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.Objavljeno 25.05.2023.

Vremeplov

U represivnom društvu ne možeš biti grozna osoba. Ja nisam grozan, samo sam iskren.
Johnny Rotten (Sex Pistols)