Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elvis Presley Museum - 08.-13. 06. 2010. @ Ljubljana

Elvis Presley Museum - 08.-13. 06. 2010. @ LjubljanaElvis Presley Museum predstaviti će Iizložbu originalnih memorabilija od 08. do 13.06.2010. na Gospodarskom Razstavisču (Dunajska 18, Ljubljana - Slovenija). Izložba je otvorena od 10:00 do 19:00 sati.

Posjetitelji će po prvi put biti u mogučnosti doživjeti fascinatnost najveće svjetske glazbene legende Elvisa Presleya, i to na izložbi njegovih osobnih predmeta - koja će se održati na gradskom sajmu - Gospodarskom razstavisču u Ljubljani.

Za doživjeti uvid u Elvisovu povijest, njegov život, sjaj fascinantnog imanja Graceland u Memphisu, prestižan automobil, gitare, namjestaj, odjeću, gramofonske ploče, nakit, osobna pisma, ulaznice, plakate, fotografije, filmove, dokumentarne filmove i sve ostalo od glazbe do filmova - nećete morati putovati u SAD - jer predmeti koje su utjecali na život Elvisa Presleya, dolaze do našeg susjedstva, u Sloveniju.

Ovo je jedina zložba memorabilija Elvisa Presleya, koja obilazi svijet. Do sada je obišla večinu glavnih europskih gradova, u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji ... gdje je doslovno izazivala euforiju Elvisovih obožavatelja, koji su ponekad morali čekati na ulaznice i po nekoliko sati.

Zbog vrijednosti izložbe, broj posjetitelja je ograničen, a sigurnosni uvjeti su stroži. Izložba, koja se sastoji od približno 100 ekskluzivnih i dragocjenih predmeta, provest će nas kroz život Elvis Presleya i ljudi oko njega ... od njegovih ranih početaka s diskografskom kućom, Sun Resords.

Izložba predstavlja iznimne trenutke, koji su utjecali na njegovu karijeru, od novačenja u vojnu službu, policijske snage, do karatea - i naravno njegovu strast za raskošju i luksuzom, od prestižnih automobila, nakita, zlata .... i konačno poznato imanje Graceland.

Da spomenemo samo nekoliko iznimnih predmeta, koji se mogu vidjeti na izložbi: - legendarni luksuzni automobil Cadillac, sa 14-karatnim zlatnim ključem - legendarnu gitaru sa povratničke turneje 1968. - gitaru Fender Stratocaster, iz filma Viva Las Vegas - poznatu vojnu uniformu - poznatu karate odoru - mikrofon iz Sun Records studija iz 1954., gdje mu je snimljena prva pjesma - ”Mystery Train”, ploču iz studija Sun Records iz godine 1955. - policijsku značku sa 32 dijamanta i bisera, vrijednu vise od 50.000 $US - ekskluzivne fotografije s imanja Graceland, uključujući i njegovog privatnog zrakoplova, dekoriranog zlatom - i još puno više ...

Ikona Rock’n’Rolla, rođen je 08.01.1935. u braku Gladys i Vernona Presleya u Tupelu, Mississippi. Odandje se u svojoj mladenačkoj dobi preselio u Memphis, Tennessee. Karijeru je započeo kao vozač za Crown Electric Company, u slobodno vrijeme sanjajući da postane glazbena zvijezda.

Njegova glazbena karijera započela je u legendarnom Sun Records studiu, gdje je i snimio svoj prvi veliki hit, pjesmu ”That’s All Right Mama”, 1954. - posvećenu njegovoj majci, koju je jako volio i bio vrlo privržen. Od tada se njegov put počinje dizati u visine.

Snimio je brojne hitove, koji su doslovno izludjeli SAD i cijeli svijet, a i danas mu popularnost još uvijek raste. Nakon brojnih poziva iz filmskih kuća - Elvis je uskočio u Hollywoodske vode i nastupio u 33 uspješna filma. Nakon nekoliko godina predaha od pozornice, i braka s Priscillom, u kojem se rodila njihova kčer Lisa Marie Presley vratio se u velikom stilu 1968. godine, sa svojom legendarnom Combeack Special turnejom - i doslovno ponovno zaludio SAD.

No njegova popularnost i medijska slava, postaju i veliki teret za Elvisa. Počeo se odavati alkoholu i drogama, a za prevladavanje velikih opterečenja. Tako ovisan, skončao je život, 16.08.1977. Od tada, Elvis je zapisan u povijesti, ostavivši neizbrisiv trag, a i mnoge priče koje će još dugo kružiti svijetom.


Info: cmeslovenia@gmail.com Tel: 00386 41 909 909

Ulaznice: www.eventim.hr

Objavljeno 02.06.2010.

Vremeplov

Svakako da će razlike između filtriranih studijskih uradaka i javnog nastupa itekako biti, no - ne postoji li razlike između filma i teatra? Trenutak nastupa nosi i tremu i bljesak.
Luka Milas (Florijan)