Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Emir i Đule su nacrtali ljubav

Emir i Đule su nacrtali ljubavU Sarajevu su snimljeni prvi kadrovi video spota rock grupe ’Emir & Frozen Camels’ za pjesmu ”Nacrtaj mi ljubav”.

Radi se o pjesmi sa albuma ”No Pasaran”, dobitnika regionalne muzičke nagrade ”Indexi” za ”Najbolji rock album godine”. Na ovoj pjesmi, uz Emira i njegove smrznute deve, kao gost se pojavljuje Zvonimir Djukić - Đule, lider rock grupe Van Gogh.

Spot je sniman u bivšoj tvornici”Žica” u Sarajevu, pod budnim okom producenta Adnana Čuhare iz sarajevske produkcijske kuće ”Prime Time”, koja je preuzela cjelokupnu produkciju ovog projekta.

Višečlana ekipa, vođena jednim od najboljih snimatelja Almirom Djikolijem, posljednje kadrove završila je tek oko ponoći.

”Smrzli smo se kako i dolikuje imenu naše grupe, ali mislim da smo napravili odličan posao. Ovo je svakako jedna od najboljih ekipa sa kojima sam snimao video spotove, što me veseli jer je lijepa spoznaja da se i tu kod nas mogu naći ovakvi profesionalci. Ovo je samo prvi dio ovog video spota, a nastavak ćemo snimiti do Nove godine”, izjavio je Emir Bukovica,
lider EFC grupe.

Đule Van Gogh, koji je na set snimanja došao direktno sa sarajevskog aerodroma samo je dodao: ”Dugo smo čekali i Emir i ja da nam se poslože slobodni termini za snimanje i evo konačno se to dogodilo. Sretan sam da smo napokon Emir i ja naše dugogodišnje prijateljstvo obilježili ovom suradnjom na zaista prelijepoj pjesmi ”Nacrtaj mi ljubav”, a za video spot sam siguran da će izgledati fenomenalno, s obzirom na ovo šta sam vidio na samom snimanju”.

Objavljeno 28.12.2010.

Vremeplov

... Sranja proizvodi i svakodnevni pritisak na ljudsko biće, borba za opstanak i status. Surovi kapitalizam i nedostatak suosjećanja među ljudima, te gubitak osnovnih ljudskih i moralnih parametara. Možda. A možda i ne.To samo Bog zna.
Dino Šaran (Letu Štuke)