Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Eros Ramazzotti live u Rijeci 30. srpnja - So what!?

Eros Ramazzotti live u Rijeci 30. srpnja - So what!?Za koncert Erosa Ramazzottija 30. srpnja na riječkom stadionu Kantrida je kupljeno ili rezervirano već preko trećine raspoloživih ulaznica, i to putem pretprodajnih mjesta i internet on line prodaje u Hrvatskoj. Samo od slovenskih i talijanskih agencija za prodaju ulaznica otkupljeno je već oko pet tisuća ulaznica. U prodaji su ulaznice od 220 kuna za travnjak stadiona, ali i one od 250, 350 i 450 kuna za tribine. Dosad je, kako zadovoljno kaže organizator, prodano sve skupa oko 12 tisuća ulaznica. Dakle, interes za koncert popularnog Erosa je velik i o uspješnosti koncerta uopće ne treba dvojiti.

Stadion Kantrida ima jedanaest tisuća mjesta za sjedenje na tribinama i šesnaest tisuća stajaćih mjesta na travnjaku. Nedavno je organizator koncerta ”Arian Entertainment” zajedno sa Erosovom tehničkom ekipom posjetio Kantridu i zadovoljno ustanovio da stadion u potpunosti odgovara tehničkim, organizacionim i scenskim zahtjevima Ramazzottijevog menedžmenta koje oni postavljaju pri organizaciji njegovog koncerta.

Ulaz na stadion biti će dozvoljen već od 18 sati, a koncert koji će potrajati oko dva sata i dvadeset minuta, ovisno o raspoloženju zvijezde te večeri i prijemu publike, počinje točno u 21 sat. Eros će izvesti brojne svoje hitove – ”Dove c’e musica”, ”Un attimo di pace”, ”Terra promessa”, ”Musica e”, ”Un altra te”, ”Se bastasse una (bella) canzone”, ”Cose della vita”, ”Adesso tu” i druge, nama nepoznate uspješnice.

Velika novost vezana uz njegov koncert na Kantridi jest ta da Eros Ramazzotti u Rijeku stiže dan ranije, i to iz talijanskog mjesta Grado u kojem nastupa 28. srpnja. Gdje će Eros odsjesti je nepoznato, a sigurno je da će ga njegovi zaštitari držati izoliranim od medija i znatiželjnika. Kako je do ovog trenutka dogovoreno, prije Ramazzotija neće nastupiti nitko, ni predgrupa, niti solist.

Kao i svaka pop zvijezda Eros Ramazzotti ima svoje specijalne zahtjeve za koncert koje mu organizator treba ispuniti i o kojima se ne pregovara - javlja PR i novinar Vinko Peršić. Tako Eros traži da mu stalno bude pri ruci 100 kilograma leda, ogromno ogledalo, miniteretana i soba za masažu. O ishrani Erosa i njegove tour ekipe neće se brinuti lokalni kuhari već poseban catering koji ga prati na cijeloj turneji. Erosov menadžment traži da mu u garderobi bude WC, tuš, ali i mali zamrzivač, dva kauča, šest fotelja, dva stolčića za kavu i pokretni stalci za odjeću.

U Rijeci se sve više priča kako će se, ako ”upali” Erosov koncert, napokon otvoriti prostor za druga jaka svjetska glazbena imena moderne glazbe. Podsjetimo, Opatija ovo ljeto na Ljetnoj pozornici Festivala Opatija ima na programu strane koncerte kao što su: Joe Satriani, Jose Feliciano, Richard Bona, Jimmy D. Lane & The Blue Earth Blues Band, Mike Stern i, ruku na srce, dosta potrošeni veterani Woodstocka Country Joe McDonald, Iron Butterfly i Canned Heat. O Puli i koncertima koji su upriličeni posljednjh godina u Areni da i ne govorimo.

Gdje je onda problem održavanja velikih stranih pop i rock koncerata u Rijeci? Nadajmo se, uz gostovanje popularnog talijaskog pop pjevača koji je Universalov najprodavaniji europski izvođač - napokon iza nas. U tome leži sva suština open air koncerta Erosa Ramazzottija 30. srpnja na stadionu Kantrida u Rijeci - nije važno ako niste njegov fan, kao što u našoj redakciji nitko i nije, važno je da je napokon neki relevantni svjetski izvođač upisao naš grad kao jednu od destinacija na svojoj turneji - bez obzira što su kraj nas samo ove godine ”protutnjali” jedni Pixies, Franz Ferdinand, Gotan Project, Sisters Of Mercy, Morissey, Jon Spencer i drugi. Slažete li se gospodo koncertni promotori?

Diskografija:
2005. - Calma Aparente
2003. - Eros 9
2000. - Stilelibero
1998. - Eros Live
1997. - Greatest Hits
1996. - Dove c’è musica
1993. - Tutte storie
1991. - Eros In Concert
1990. - In ogni senso
1988. - Musica è
1987. - In certi momenti
1985. - Cuori agitati
1986. - Nuovi eroi

DVD: 2004. - Eros Roma Live

Link: www.ramazzotti.com

Ana Varljen / Artist info

Objavljeno 22.07.2006.

Vremeplov

Ako ne poštuješ osobe s kojima radiš i ako nisi iskren, stvar jednostavno ne funkcionira.
Mirela Proselac Remi (Elemental)