Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Erotic Biljan and His Heretics - novosti!

Erotic Biljan and His Heretics - novosti!Zato što su nabrijani, bučni, ritmični i neumorni, zato što publici na koncertima ne dozvoljavaju predah, Erotic Biljan and His Heretics slove za jedan od najupečatljivijih garage rock bendova u zemlji i oko nje.

Na sceni su se pojavili 1998., a svoj su rad temeljili na autorskim pjesmama te obradama garage rock klasika objavljenim na kompilacijama ’Back from the Grave’, ’Pebbles’ i ’Nuggets’. Negdje oko 2003. nastaju njihove prve snimke pod producentskim vodstvom Dalibora Pavičića mastermindom kultnih The Bambi Molesters.

Četiri godine kasnije u ekipi s Dancing Bear Recordsom izdaju dugoočekivan debi ’Supersticky!’. Portal muzika.hr Hereticse proglašava najboljim novim izvođačem, a album ’Supersticky!’ uvrštava među top 10 albuma 2007. godine.

U studenom 2010., ponovno udruženi sa svojom starim diskografom, objavljuju drugi album naslovljen ’H is for Heretics’ koji se također našao među top 10 najboljih u toj godini. Iste godine bend je uvršten na regionalnu kompilaciju ’Ex - YU Rock ’n’ Roll Bastards’ objavljenu samo na vinylu za slovenskog izdavača SubKulturni Azil te na kompilaciju ’No Way Out Vol. 1’ koju je objavio britanski label Dead By Mono Records i što je reuzultiralo koncertom na Otoku.

Danas, tri godine kasnije, album je dobio video za pjesmu ’Rock ’n’ Roll Revolution No. 5’, a premijera spota ujedno najavljuje njihov koncert u novootvorenom Klubu u Hatzovoj. ’Rock ’n’ Roll Revolution No. 5’ su režirali članovi benda, a video je sklopljen od materijala snimanih na koncertima 29. 12. 2012. u klubu Spunk te 9. 11. 2012. na ’Brucošijadi FER-a’.


Objavljeno 07.10.2013.

Vremeplov

Živimo u vremenu potrošačke groznice. Mladi danas umjesto šetnjom po korzu ili uz more, šetaju po shopping centrima gledajući izloge. Sve se procjenjuje i važe kroz novac - novac je jedina religija. Rijeka možda uspijeva odoljeti tome bolje od ostalih centara, ali svejedno nije imuna na te promjene i bolest polako hvata maha...
Damir Urban