Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Etno spektakl: Veja i Zoran Majstorović!

Etno spektakl: Veja i Zoran Majstorović!Klub Močvara je u sklopu programa Vrelo zvuka tijekom cijele 2020. održavao zanimljive etno/world music koncerte, a sada su vam pripremili pravu poslasticu - dolazi Veja, a prvi put će klub ugostiti i Zorana Majstorovića 19.11.

Koncert koji se ne propušta, a za sve one koji će zbog ograničenog broja mjesta ostati bez istih pripremili smo i live stream koncerta.

Koncert se odvija u sklopu kampanje za Interkulturni društveni centar u Zagrebu: ”Zagreb: Otvoreni grad?” u partnerstvu s platformom Upgrade. Program je financiran od strane Zaklade Kultura nova.

Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ ”veja” znači ”obred bdijenja”, također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.

Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.

Njihov prvi album, ”Dolina mlinova” iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. ”Dolina mlinova” je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, a posebno doživjeti uživo. Ove godine je Veja krenula s radom na novom albumu, izbacili su pjesmu ”Teško majki”, a novi materijal će osvanuti tijekom sljedeće godine.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U gotovo 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta.

Njegovo polje djelovanja nije ograničeno samo na jazz i etno glazbu, već se bavi i drugim aspektima zvuka i glazbe kao što su ”sound art”, projekti usmjereni k poimanju zvuka kao materijala u umjetnosti, ”site-specific” koncerti…

Zoran je aktivan u mnogim projektima, od kojih moramo istaknuti njegov Atma Mundi Ensemble, a u Močvaru nam se dolazi predstaviti samostalnim projektom u kojem ćemo slušati tradicijsku glazbu Balkana i Mediterana, kao i autorske kompozicije i improvizacije koje će Zoran izvesti na gitari i više tradicijskih instrumenata.

Upad: 0 kn (obavezna rezervacija besplatne ulaznice na linku ispod)
Besplatne ulaznice
Koncert je sjedećeg tipa i broj besplatnih ulaznica je ograničen.

Objavljeno 17.11.2020.

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)