Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ex-Yu Rock’n’roll Bastards

Ex-Yu Rock’n’roll BastardsPloča Ex-Yu Rock’n’roll Bastards na predstavlja paradu dostignuća na području stvaralačkog rokenrola, već prekid sivila koje je vladalo na području bivše države u zadnjih dvadeset godina.

Bendovi koji sudjeluju na kompilaciji ne nude katarzu, niti ne propovjedaju o miru i ljubavi. Samo su uhvatili izgubljenu nit i dali prvi zajednički diskografski uradak po zalasku jugoslavenske uradi sam produkcije u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Ploču su ostvarili bendovi koji njeguju tradiciju istitucija kao Slušaj Najglasnije!, Front Rock ili FV Music. U okruženju političkog i potpunog medijskog kaosa je u nekim krugovima prevladala potreba ”biti normalan, biti s ukusom” a koja je prvi izlazak doživjela s prvim festivalima rokerskog karaktera u 2005. godini. Samonikli festivali Garage Explosion, Garage Spring Roll i Garage Fire su odigrali ključnu ulogu u protuku svježe, optimizmom nabijene glazbe, i time položili temelje za ploču Ex Yu Rock’n’Roll Bastards. Nijedna grupa ne poznaje kompromis ili proračunatost.

Predstavljeno je trinaest različitih priča ljudi iz različitih dijelove bivše zajedničke domovine, koji se usude razgovrati, koji si usude stisnuti ruku. Ploča nije namjenjena revolucionarima, niti poticateljima i drugim vođama, nego običnom, poštenom čovjeku, koji je sit toga, da ga neko stalno vuče za nos, i koji je gladan svjetovnih, prije svega glazbenih užitaka! A to je tek početak. Novi kamen u mozaiku svježeg vala ex-you rock’n’rolla se očekuje u svibnju, ovaj put pod krovom festivala Underground!

LP:

Strana A
Erotic Biljan & his Heretics: Rock’n’Roll Revolution No. 5
Psycho-sonic Boris and Hosenfefer: Drive Psycho Drive
Rough Blue: Big Fat Mama
Ragman: Under The Bed
Concrete Worms: Lies
Diego: Tarantela
Muškat Hamburg: The Fact

Strana B
Hosenfefer: Get Back in The Hole
Dykemann Family: Side Street Love
No Rules: Preko neba
Hitchcock: Pravi put
Dr. Zero: Terorist
CZD: Reci da me voliš

Objavljeno 29.03.2011.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)