Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

EXIT nominiran za najbolji festival na svijetu!

EXIT nominiran za najbolji festival na svijetu!Slavni britanski magazin NME nominirao je EXIT, višestrukog europskog festivalskog prvaka, za najbolji festival na svijetu,

Ovom nominacijom za prestižne NME nagrade, EXIT se našao među trenutno najznačajnim svjetskim imenima glazbene industrije, kao što su Lana Del Rey, Billie Eilish, The Weeknd, Måneskin, BTS, Lil Nas X, Taylor Swift, Liam Gallagher i mnogi drugi.

Britanski magazin NME (New Musical Express) jedan je od najuglednijih svjetskih medija, s tradicijom dugom čak 70 godina, tijekom kojih je pokrivao teme iz polja glazbe, filma i kulture. NME nagrade uspostavljene su godinu dana nakon osnivanja magazina, a kroz povijest samo neka od nagrađivanijih imena su Elvis Presley, David Bowie, John Peel, Cliff Richard, Paul Weller, Arctic Monkeys, Muse, Morrissey, Oasis, The Beatles, The Jam, Blur i mnogi drugi.

Svečana dodjela ovogodišnjih BandLab NME nagrada bit će održana 2. ožujka u dvorani O2 Academy Brixton u Londonu. Na 69. dodjeli bit će odabrani najbolji iz polja glazbe, filma, TV-a i gaminga Čast da bude među kandidatima za NME nagrade, Exitu je stigla nakon najizazovnijeg razdoblja u glazbenoj industriji, u kojoj je bio prvi veliki festival na planeti koji se održao od početka pandemije.

U kategoriji Najbolji festival na svijetu, NME je napravio izbor od 10 manifestacija, među kojima su, osim Exita, Reading & Leeds, Fuji Rock, Wireless i drugi.

Podsjećamo, EXIT je dva puta proglašen za najbolji europski festival u sklopu Europskih festivalskih nagrada, kao i za najbolji europski festival van Velike Britanije, koje dodjeljuju Britanske festivalske nagrade. Brojni ugledni svjetski mediji, kao što su The Guardian, New York Times, CNN, BBC, svrstavali su EXIT u najbolje manifestacije na svijetu.

Prvi potvrđeni headlieri 21. izdanja EXIT festivala, koje će biti održano od 7. do 10. srpnja 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi su kralj alternativnog rocka Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih bendova na svijetu, te miljenik domaće publike Boris Brejcha, dok se još imena očekuje jako brzo.

Objavljeno 31.01.2022.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)