Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Exit proglašen najboljim europskim festivalom!

Exit proglašen najboljim europskim festivalom!620.000 festivalskih fanova i oko 200 glazbenih eksperata i novinara iz cijelog svijeta je reklo svoje – Exit je najbolji europski festival...

EXIT je osvojio prvo mjesto u kategoriji najvećih europskih festivala na ceremoniji dodjele Europskih festivalskih nagrada za 2013. godinu (European Festival Awards), koja je sinoć održana na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groeningenu u Nizozemskoj.

EXIT je iza sebe ostavio neke od najvećih europskih festivala, kao što su belgijski Tomorrowland i mađarski Sziget. Publika iz cijele Europe, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 festivala iz cijele Evrope upravo EXIT festival najbolji.

Nagradu je u Groeningenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio: ’Želio bih zahvaliti Europskim festivalskim nagradama zbog ove nevjerojatne prilike da predstavim EXIT pred cijelim svijetom. Također bih želio zahvaliti festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas. Neki od vas već znaju da je EXIT festival jedinstven u svijetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu. Vjerujemo da je društvena odgovornost EXIT festivala i dalje važan razlog našeg postojanja.
Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vjernim ljubiteljima EXIT festivala, pogotovo onima iz Srbije i a Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svijetu, u kojem se EXIT održava od samog početka.’

Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji veliki festival u 2013. godini. Više od 620 000 ljudi iz celog svijeta sudjelovalo je u glasanju i EXIT je u prosincu 2013. godine uvršten u deset finalista, zajedno s belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open’Air i Woodstock festivalom iz Poljske, njemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.

Ovo je prvi put da EXIT osvaja prvo mesto u konkurenciji velikih europskih festivala, još od ustanovljenja nagrade European Festival Awards 2010. godine, iako je u najužem izboru bio svake godine od tada. Exit je prethodno 2007. godine izglasan za Best European Festival od strane još jednog važnog autoriteta u festivalskom svijetu, UK Festival Awards.

EXIT R:Evolucija 2013 ostat će zapamćena kao jedno od najuspješnijih izdanja festivala do sada. Oboreni su mnogi interni rekordi, dok je ostvarena posjeta od oko 200.000 ljudi.
Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. srpnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz kod Budve, jednoj od najljepših plaža Jadrana.

Objavljeno 19.01.2014.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com