Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Fenomenalan koncert Noela i High Flying Birdsa

Fenomenalan koncert Noela i High Flying BirdsaU utorak 16.08. u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture nastupio je Noel Gallagher sa svojim High Flying Birdsima. Koncert je počeo točno kako je i bilo najavljeno u 21:45 a fanovi su bili više nego spremni za ono što im je Noel pripremio.

Nešto nevjerovatno dogodilo se čim su Noel i ekipa stali na stage... Godine i godine iščekivanja na njegov/njihov dolazak, vječni hitovi Oasisa i više nego odličan materijal nastao u suradnji s Birdsima, rezultirao je toliko usijanom atmosferom od prve numere do zadnje da se činilo kako je čitav koncert jedan veliki vrhunac.

Publika je uz Noela otpjevala sve pjesme, te je pljesak nakon svake bio toliko gromoglasan da se ovaj jedva uspio u nekoliko navrata obratiti okupljenima, zahvaliti se i izraziti zadovoljstvo što su napokon došli u Hrvatsku.

Bilo je lijepo vidjeti veliki broj vrlo mladih fanova koji su umjesto nekog drugog mjesta odabrali Tvornicu i Gallaghera. Istovremeno se tu našao i priličan broj ljudi zrele dobi. Svi zajedno posvjedočili su jednom fenomenalnom događaju i potvrdili da glazba stvara čaroliju i briše sve granice i predrasude.Iako su mediji češće inspirirani za pisanje o Noelov buntovnom karakteru, a za što im on daje podosta materijala, ono što je kod njega najzanimljivije njegova je nevjerovatna sposobnost stvaranja toliko privlačnih melodija i aranžmana. Njegovo poigravanje s gitarom iz koje izvlači rifove i melodije koje osvajaju na prvu. Tu je i gotovo hipnotizirajući ritam u NGFHB oplemenjen i upotpunjen odličnom brass sekcijom. Jednostavno svaka odsvirana stvar prvim je zvukom publiku odvodila u neki drugi svijet, a koliko im se tamo svidjelo bilo je jasno po veličini njihovih osmijeha.

’’Champagne Supernova’’, ’’Ballad Of The Mighty I’’, ’’If I Had A Gun…’’, ’’Dream On’’, ’’The Death Of You And Me’’, ’’Riverman’’ , ’’Masterplan’’, ’’Don’t Look Back In Anger’’, ’’In The Heat Of The Moment’’, ’’You Know We Can’t Go Back’’ samo su neke od sjajnih uspješnica kojima su Noel i njegovi High Flying Birdsi rasplesali publiku.Iako bi se moglo pretpostaviti da su najjače i najglasnije reakcije izazvali hitovi Oasisa, moram naglasiti da su i pjesme Noelovog benda doživjele jednako dobar prijem. Vjerujem da je jedina razlika u starim i novim pjesmama ta što je od onih starih prošlo više vremena i samim time uz njih su se vezala sječanja uz razne trenutke u životu pojedinaca okupljenih u Tvornici. Nove pjesme su jednako odlične, prijamčljive, hitoidne, zarazne i vjerujem da će kroz nekoliko godina imati jednak status kao i stare, a da su već sad prihvaćene od strane publike bilo je sinoć jasno budući su ih pjevali u glas s Noelom.Za sam kraj treba reći da je po reakciji benda, osmjesima na njihovim licima, laganoj Noelovoj zbunjenosti, ako je moguće njega zbuniti, jasno da nisu očekivali ovakav prijem i ovoliko poznavanje njihove materije te je za pretpostaviti da bi se mogli vratiti brže nego mislimo. Za one koji su bili vjerujem da je sigurno da će biti ponovno tu da ih dočekaju, a za one koji su slučajno preskočili ovaj fenomenalni koncert preporuka bi bila da sljedeći put ne počine istu grešku.AS Paulić

Objavljeno 18.08.2016.

Vremeplov

Svaka gitara ima svoju dušu, osobnost i karakter, što može biti čarobno kada onaj tko je svira to shvati.
Billy Gibbons (ZZ Top)