Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Finska atrakcija Amorphis u Zagrebu

Finska atrakcija Amorphis u ZagrebuAmorphis dolaze iz Finske i svoju karijeru su započeli kao death metal bend, no ubrzo su počeli mijenjat i metaformozirati glazbene stilove prošavši od klasičnog death metala preko doom, progresive, folk, i gothic metala, do psihodeličnog i atmofrerskog rocka, no uvijek zadržavši svoj prepoznatljiv zvuk.

U jesen 1990., dva osnivača benda, gitarist Esa Hlopoinen i bubnjar Jan Rechberger udružuju snage s gitaristom-pjevačem Tomi Koivusaari i basistom Olli - Pekka ”Oppu” Laineom i ostavljaju svoj ​​trag na nastajanju finske death metal scene. Ubrzo su postavili nove horizonte i od samog su početka odlučili ne slijediti ničiju viziju osim svoje i bez obzira na sve uspone i padove nikada ne pristaju na kompromise.

Izvedenica iz riječi ”amorfni”, a što znaći bez utvrđenog oblika, pokazala se kao najbolji izbor naziva benda i prije nego što je to itko mogao zamisliti kroz kakav će glazbeni put bend proći.

Iako ga je s pravom zasjenio kasniji rad grupe, deklarativan debi album „Karelian Isthmus“ objavljen 1993., predstavio je mnoge od elemenata koji će uskoro postati zaštitni znaci benda. Iako je „Karelian Isthmus“ dobio ime prema finskoj bojišnici, njegovi tekstovi prožimaju univerzalne teme ratovanja i religije, oslanjajući se na keltsku mitologiju, a ne na tradiciju zavičaja grupe Amorphis.

Veličanstveni doom rifovi u kombinaciji s konciznim folk gitarskim vodstvom i atmosferskim klavijaturama ih razdvajaju od mnogih svojih suvremenika i nude uvid u buduću veličinu benda. U posljednjih nekoliko godina, pjesme s debitantskog albuma ponovno su uvrštene u setlistu Amorphisa na nastupima uživo, neprimjetno se stapanjući u svojim novim verzijama sa kasnijim radovima benda.

Objavljeno 18.03.2014.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)