Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Fleming na novom albumu Seven That Spells!

Fleming na novom albumu Seven That Spells!Malo više od mjesec dana uoči velikog zagrebačkog koncerta iz tabora Seven That Spells stiže vijest koja u najmanju ruku potvrđuje da je riječ o bendu čiji ugled u svijetu je potpuno opravdan. Na novom studijskom albumu gostovati će im bubnjar Blake Fleming, osnivač indie velikana Mars Volta.

Blake Fleming kultna je ličnost američke nezavisne scene, osnivač i član nekoliko iznimno utjecajnih bendova među kojima se posebno ističe Mars Volta. Snimio je njihov prvi demo “The Haunt of Roulette Dares” i “Cicatriz ESP” iz 2001. godine, nakon čega je sudjelovao u nekoliko projekata, da bi se 2006. ponovo vratio u grupu.

Pjevač Cedric Bixler-Zavala tom prilikom ga je nazvao “ocem pjesama Mars Volte”. I ostatak njegove biografije sadrži mnoga ugledna imena s kojima je nastupao ili surađivao: Lemonheads, Gibby Haynes, Zeni Geva, Steve Albini, Omar Rodriguez-Lopez, Kim Taylor, The Ropes, Jeff Tweedy, Laddio Bolocko i mnogi drugi. Sada je konačno došao trenutak da se i Seven That Spells upišu u tu biografiju.

Posebno je bitno napomenuti da će na novom studijskom materijalu Sevena Blake Fleming odsvirati sve pjesme. Snimanja će se odvijati tijekom cijele 2015., a izlazak se očekuje krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Usporedo s objavom ove suradnje dolazi i potvrda europske turneje Seven That Spells koja će se odvijati u veljači i sadržavati ukupno deset nastupa. Rezultat odličnih recenzija albuma “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO” u inozemnim medijima donijeli su im šest datuma u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj te četiri u Velikoj Britaniji.

“Zamislite kad bi Frank Zappa i Sun Ra imali dijete koje se druži s Nelom Clineom i Thurstonom Mooreom” (chaindlk.com), “Inspirirajuća i bezgranično kreativna umjetnost” (Rock-A-Rolla), “Sveti zid buke koji može zaustaviti ratove i dignuti mrtve” (Terrascope), “Bog zna na čemu su” (Daredevil Magazine) samo su neki od epiteta i poredbi kojima su Seveni počašćeni nakon brojnih turneja i ukupno 11 izdanja objavljenih za nekoliko stranih labela. Pitchforkov urednik Joe Tangari svrstao je njihovu “Terminus Est” na 13. mjesto najdražih pjesama objavljenih od 2010. do 2014., ispred singlica bendova poput Arcade Fire, Savages i Vampire Weekend.

Ove sjajne vijesti najbolja su najava dva velika koncerta koja su pred bendom.
U Tvornici kulture 19. prosinca Seven That Spells će se predstaviti u posebnom izdanju u kojem se Niki Potočnjaku (gitara), Jeremyju Whiteu (bas, vokal) i Nikoli Babiću (bubnjar) pridružuje još jedan bubnjar.

Dan kasnije, 20. prosinca, njihov “agresivno – psihodeličan zid zvuka koji sudara polimetriju i povremene vikinške napjeve” protrest će temelje Doma Omladine Beograda.

Ulaznice za koncert u Tvornici u pretprodaji iznose 35 kn, a na dan koncerta 45 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

Organizator koncerta je LAA.

Objavljeno 15.11.2014.

Vremeplov

Volim čestitati samome sebi i zahvaliti samome sebi i potapšati samoga sebe po leđima.
Dee Dee Ramone