Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Foals objavili novi album

Foals objavili novi albumFoals su ovih dana finalizirali najambiciozniji projekt svoje karijere tijekom čije je realizacije sastav obožavateljima servirao gotovo 80 minuta sjajne glazbe kroz 20 novih pjesama.

Drugi ovogodišnji album ”Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2”, ujedno i šesti studijski album alt-rock sastava iz Oxforda, slijedi koncept albuma ”Part 1” koji je u ožujku odmah po objavi dosegao drugo mjesto UK top ljestvice albuma te je potom zaslužio i nominaciju za nagradu Mercury.

”Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2’ najavljen je singlovima ”Black Bull” i ”The Runner”, a od prošlog prošlog petka, 18. listopada, dostupan je na CD-u i u digitalnom obliku, dok je za posebne glazbene sladokusce dostupan na crnom i narančastom vinilu te na limitiranom ”picture discu” s otisnutom slikom albuma.

Foals nas kroz projekt ”Everything Not Saved Will Be Lost” vode na zanimljivo konceptualno putovanje – dok ‘Part 1’ istražuje temu svijeta koji balansira na rubu ekološkog kolapsa, ”Part 2” se fokusira na poziv u zajedničku borbu s izazovima suvremenog svijeta s kojima se svakodnevno suočavamo. Opseg tih psiholoških, političkih i ekoloških kriza je sjajno balansiran kroz zvučni pristup benda – od sineastičnih instrumentalnih skica (”Surf Pt. 1”, ”Red Desert” i ”Ikaria”), snažnih glazbenih vrhunaca kojima su spremni zapaliti svijet (”The Runner”, ”Black Bull” i ”On The Luna”) do emotivnih trenutaka koji isprepliću tragediju i romansu (”I’m Done With The World (And It’s Done With Me)”, ”Into The Surf”). Posljednje, 10-minutno poglavlje u pjesmi ”Neptune” pruža dramatičan rasplet koji savršeno zaokružuje projekt dvostrukog albuma za sve obožavatelje koji su se odlučili preslušati ga u jednom dahu.

“Iz perspektive glazbe, ‘Part 2’ je naelektriziran – pogotovo prva polovica albuma, koju čini najenergičniji i najnemilosrdniji set pjesama u nizu koji smo snimili – izjavio je Yannis Philippakis u intervjuu za NME. - “’Part 1’ je slojevit i plesan, a tekstualno donosi pogled na ono što se oko nas događa, dok je ’Part 2’ u pokretu. U njemu postoji nemir i paranoja. Govori o pokušaju podizanja iz ruševina ’prvog dijela’.”

Album ”Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2” potražite u Dancing Bear dućanima, na www.dancingbear.hr te na digitalnim platformama.

Objavljeno 28.10.2019.

Vremeplov

Ja san čovik koji želi dodavat dobru energiju, dobar beat, dobru zajebanciju...
Dino Dvornik