Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Foo Fightersi objavljuju novi album!

Foo Fightersi objavljuju novi album!Foo Fighters potvrdili su izlazak dugoočekivanog nasljednika albuma ”Wasting Light”, nagrađenog s 4 Grammyja: osmi studijski album grupe bit će Sonic Highways i bit će objavljen 10.11.2014.

Naslovnica albuma Sonic Highways najprije je objavljena na službenoj stranici grupe,
Foofighters.com.

”Ovaj album je prepoznatljivi Foo Fighters album, ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi koje smo obišli kao i judi koje smo sretali nadahnuli da se protegnemo dalje i da istražujemo nove teritorije, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka”- Dave Grohl

Na linku http://bit.ly/sonic-highways obožavatelji mogu naručiti novi album Sonic Highways i to na CD-u i na 180 gramskom vinilu.

Vinil dolazi u paketu s devet različitih naslovnica koje uključuju osam verzija na temu gradova u kojima je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington.

http://bit.ly/sonic-highways ujedno će biti jedino mjesto gdje će obožavatelji grupe Foo Fighters moći naručiti jednu ili više naslovnih strana albuma po sistemu ”Skupi ih sve!”.

Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare bit će također dostupna samo na tom linku. Sonic Highways (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje malo više od 44 minute, a producirali su ga Butch Vig i Foo Fighters.

Na albumu ima osam pjesama:
1. Something From Nothing
2. The Feast and The Famine
3. Congregation
4. What Did I Do?/God As My Witness
5. Outside
6. In The Clear
7. Subterranean
8. I Am A River

Sonic Highways dijeli ime s istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dave Grohl osobno, a koja predstavlja ljubavnu posvetu povijesti američke glazbe.

Premijera ove serije u Americi bit će u petak, 17.10.2014.. Za album i seriju, Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear skladali su i napisali po jednu pjesmu u svakom od gore spomenutih osam gradova.

Misao vodilja im je bila lokalna glazbena struja i zamišljena inspiracija kojom je svaka od regija oblikovala svoje poznate glazbenike i utjecaje kojima su ti umjetnici vraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova.

U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog glazbenika, Dave Grohl je na licu mjesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao utjecaj svakog pojedinačnog grada na sam proces pisanja i skladanja.

Objavljeno 13.08.2014.

Vremeplov

Kada samog sebe okriviš možeš nešto naučiti. Ako kriviš nekog drugoga, ništa ne učiš, zato što nije tvoja greška, njegova je.
Joe Strummer