Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Frank Turner dolazi na Terraneo!

Frank Turner dolazi na Terraneo!Donosimo vam nešto više informacija o Franku Turneru, engleskom folk/punk pjevaču/tekstopiscu koji ove godine prvi put dolazi u Hrvatsku jer nastupa na Terraneo festivalu.

Njegov live možete vidjeti prvi dan festivala, 09.08.2011., na Aqua pozornici gdje nastupaju i Konono No. 1, Wovenhand, Repetitor i Ruiz.

Svoju samostalnu karijeru započeo je 2005. nakon raspada post-hardcore benda Million Dead u kojemu je bio pjevač. Do sada je izdao 4 studijska albuma te 4 EP-a. Na festivalima često nastupa sa pratećim bendom The Sleeping Souls kojeg čine: Ben Lloyd (gitara, harmonika, mandolina), Tarrant Anderson (bas), Matt Nasir (piano, gitara, prateći vokal) i Nigel Powell (bubnjevi, udaraljke, prateći vokal).

Frank je gotovo konstantno na turneji, u lipnju je po Europi nastupao sa američkim punk rock bendom Social Distortion i svi koncerti bili su rasprodani! Frank u svom kalendaru ima popunjene datume do prosinca, a u Hrvatsku dolazi u pauzi između turneje po Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Frankov strastven i neovisan duh iza sebe ima bogatu punk i hardcore prošlost što se vidi u energičnom nastupu i tekstovima s porukom, koji su njegovo glavno obilježje, u što će se uvjeriti i svi posjetitelji Terraneo festivala.

Posljednji album, ”England Keep My Bones” izašao je u lipnju, a donosi 12 novih pjesama u Frankovom stilu. Album je ime dobio po citatu iz Shakespearovog djela ”Život i smrt kralja Johna”.

Treći album, ”Poetry Of The Deed” koji je izašao u rujnu 2009. godine došao je do britanske ljestvice TOP 40, a glavni singl ”The Road” doživio je velik uspjeh na radijskim postajama diljem Europe i SAD-a. Na američkoj turneji nastupao je sa Gaslight Anthem i Chuck Ragan Revival-om što ga je dovelo do velike samostalne rasprodane turneje po Velikoj Britaniji, koja je kulminirala trijumfalnim nastupom u legendarnom londonskom klubu Shepherd’s Bush Empire.

Nastupao je širom svijeta, po najvećim festivalima, sve do Australije, Novog Zelanda i Kine i svugdje dobivao izvrsne reakcije, kako od strane kritike, tako i publike.

Podsjetimo, Terraneo festival održava se od 9. do 13.08. u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, a osim bogatog glazbenog programa posjetitelje očekuje i mnogo zabavnih sadržaja i radionica, ekoloških predavanja te primamljivih ponuda za izlete u okolicu Šibenika.

Terraneo nudi i kamp za samo 100 kuna za svih 5 dana, a festivalska ulaznica po cijeni je od 370 kuna i cijena će ostati ista do početka festivala. Ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventima te u Dirty Old Shopu, klubu Purgeraj (Zagreb) te Dallas Music Shop (Šibenik). U prodaji su i dnevne ulaznice, po cijeni od 150 kuna za prva tri dana festivala (isključivo u sustavu Eventima) te 50 kuna za posljednja dva dana (ulaznice će se moći kupiti na ulazu na festival).

Osim Franka Turnera na festivalu će nastupiti i The National, La Roux, Destroyer, The Fall, Crystal Castles, Mogwai, The Thermals, Nouvelle Vague i mnogi drugi izvođači.

Objavljeno 19.07.2011.

Vremeplov

Heroji su za klince, s godinama se to pretvara u poštovanje.
Andy Summers ( iz perioda rada sa The Police)