Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Garage psych pop bend Cool Ghouls u Zagrebu

Garage psych pop bend Cool Ghouls u ZagrebuZlatna zemlja Kalifornija već je milijunima godina na udaru valova... Valova Pacifika, valova punka, valova poblajhanog popa, valova psihodelija...

U ovom desetljeću kalifornijske je obale poharala najnovija psihodelična pop poplava, a val koji su pokrenuli Thee Oh Sees, Ty Segall, The Fresh and Onlys ili The Growlers i dalje raste i buja.

Kako je uvijek dobro biti u toku s dobrim valovima, ove jeseni će zlatom popločanim ulicama Beat Cityja prošetati neki od najreprezentativnijih novih Kalifornjana, svi odreda na svojim prvim europskim turnejama. Za početak -Cool Ghouls.

Ova četvorka iz San Francisca nimalo ne krije svoje utjecaje iz 60-ih (The Byrds, The Seeds, Grateful Dead... dalo bi se nabrajati satima) kombinirajući surf gitaru, višeglasne harmonije, country-rock melodioznost, pa čak i white-soul uplive s duhačkom sekcijom. No, Cool Ghouls nikako nisu neki štreberski retro band.

Dovoljno su svježi, rasklimani i garažno oštri da bi zvučali uvjerljivo i u cinizmom natopljenom 21. stoljeću, a mora se priznati da im je, kao i kod većine bandova s te scene, cijela priča i prilično hipster-friendly.

Do sada su izdali dva albuma puna lijepih i ljepljivih ljetnih hitova (za užasno cool kalifornijske etikete Empty Cellar Records i Burger Records), a na ovoj turneji prezentiraju najnoviji, koji će sigurno biti jednako dobar kao i prva dva.

Kako zvuče uživo provjerite 01.09. u zagrebačkoj Močvari. Kao predgrupa nastupa zagrebački band Racoon.

Objavljeno 30.08.2016.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)