Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

George Benson rasplesao Sava Centar

George Benson rasplesao Sava Centar U nešto malo iznad 100 minuta George Benson je za publiku u Centru Sava održao koncert koji će posjetioci pamtiti. Još tijekom druge numere ‘Off Broadway’ publika je krenula sa zvižducima dok je svirao nsola na gitari podržavajući virtuoznost ovog vremešnog ali mladenački živahnog umjetnika. Isto tako pozdravila je i solo Michael O‘Neila.

Već uskoro mogli ste kao dio publike vidjeti kako pojedini posjetioci ustaju i plešu… Nisu se štedjeli ni dlanovi kao podrška umjetniku i njegovom bendu. Tako je numera ‘Nothings Gonna Chainge My Life For You’ podržana i pjevački iz publike a na spomen imena Nat King Cole promolio se aplauz za svaku pohvalu.

Tu je i predstavljen novi album George Bensona posvećen Nat King Coleu. Otpjevana ‘Unforgetable’ je propraćena burnim aplauzom. Kako se bližio kraj koncerta publika je izlazeći iz svojih redova i plešući u prostoru koji vodi do bine preispitivala I osiguranje i svoju želju da uveličaju koncert.

Potpomognuti tonovima i osmjesima George Bensona zadnjih 20ak minuta je otišlo u granice kakve Centar Sava ne poznaje. Polovica prisutnih plesala je ispred benda a ostatak poklonika je plesao gdje se zatekao. Nije bilo osobe u publici koja je sjedila. Benson je ostavio za kraj ‘Give Me the Night’ i ‘On Broadway’ koja je imala neslućenu minutažu (malo preko 10ak minuta).

Definitivno je Benson ovim koncertom nametnuo jednu disciplinu: ako odluči ponovno biti gost Beograda, na spomen te vijesti bi trebalo stajati uspravno s poštovanjem – koncert u Centru Sava je bio muzički spektakl, događaj za pamćenje. Čovjek živi za muziku i ostavio je dio te svoje duše Beogradu. Za svaku pohvalu.

Loša strana čitave priče je što je koncert organiziran u okviru Lucky Strike Summertime Jazz Festivala –festivala koji se spasio ove godine dolaskom Bensona. Festivala koji pamti da je trajao i 3 dana i gdje ste mogli vidjeti Trilok Gurtua, Billy Cobhama, Larry Coryella. Nedostatak financijsskih sredstava ili nezainteresiranost organizatora ili strah od nadolazećih vremena gdje se cifre posjetilaca smanjuju za jednu nulu (u odnosu na prethodne godine) – tragedija je za kulturu. Kako god – tko preživi pričati će o koncertu George Bensona u Beogradu (samo neće spomenuti da je to bilo u okviru festivala).

Ivica Stanković

Objavljeno 12.07.2013.

Vremeplov

Što se loših trenutaka tiče nerado ih se prisjećam. Bolje je ostati pozitivnim.
Page Hamilton (Helmet)