Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

George Benson u Sava Centru

George Benson u Sava CentruSlavni američki pjevač, gitarist i jedan od najvećih jazz, funk i soul glazbenika svih vremena George Benson nastupiti će 07.07.2013. u Sava Centru kao vodeća zvijezda ovogodišnjeg ”Summertime Jazz” festivala.

Novi Bensonov susret sa beogradskom publikom, prema najavi umjetnika, sadržavati će selekciju najvećih uspjeha iz karijere duge više od pola stoljeća, obilježene sa čak deset ”Grammy” nagrada i 35 solo albuma.

Benson trenutno radi na novom albumu, ovog puta u suradnji s orkestrom od 42 glazbenika, u cijelosti posvećenog legendarnom pjevaču i pijanisti Net King Coleu , koji je poput Bensona imao paralelno s jazzom i velike diskografske pop uspjehe.

Zanimljivo je da se album već sad može osigurati putem slobodnih donacija fanova, koji će bez obzira na sudjelovanje dobiti osobno potpisan album, te osigurati svoje ime na zahvalnici albuma. Najveći pojedinačni donator dobiti će i personalizirane gitaru koju će Benson osobno potpisati u izravnom video razgovoru. Slavni glazbenik je ujedno najavio i da dio donacija namjerava usmjeriti žrtvama uragana Sandy.

Vlasnika vlastite zvijezde na Bulevaru slavnih u Hollywoodu, Georgea Bensona publika diljem svijeta poznaje po velikih hitovima poput ”Give Me The Night”, ”On Broadway”, ”Lady Love Me”, ”Turn Your Love Around”, ”In Your Eyes ”i brojnim drugim soul, funk i r’n’b numerama.

Jazz publika svakako izdvaja i njegova proslavljena izvođenja, sad već standarda, kao što su pjesme ”Breezin”, ”Affirmation”, ”This Masquerade” ili ”Being With You”, ali i Benson albume s velikanima Miles Davisom, Al Jarreauom, Chet Etkinsom , Quincy Jonesom i brojnim drugim priznatim glazbenicima.

Osim 35 samostalnih, visokotiražnih i multiplatinastih albuma, Benson se kao suradnik pojavljuje na preko 130 albuma 50 singlova i posjeduje nekoliko koncertnih izdanja od kojih tri na DVD i BluRay video nosačima.

Da se radi o jednom od najvećih živih autora današnjice, čiji je jedinstveni stil utjecao na mnoge glazbenike, ikoni soul zvuka sedamdesetih i osamdesetih godina, te jednom od najboljih jazz gitarista svih vremena, publika ”Summertime Jazz” festivala će se moći ponovno uvjeriti 07.07.2013.

Objavljeno 02.07.2013.

Vremeplov

Ne volim da me ljudi prepoznaju. Uopće me ne zanima da budem poznat. Samo radim što radim.
Bruce Dickinson (Iron Maiden)