Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gibonni i 17 000 posjetitelja u Kombank Areni Beograd

Gibonni i 17 000 posjetitelja u Kombank Areni BeogradPred oko 17000 posjetitelja Gibonni je, 25. ovog mjeseca, ostavio koncert za pamćenje. Svi koji su bili na koncertu ponjeti će dio Gibonni jeve duše koju je ovaj umjetnik ostavio svojim nastupom, pjesmama, obraćanjem...

Pjevalo se od samog starta koncerta (pa iako je satnica bila pomaknuta za 1 sat - nikome nije smetalo). Emocije su bile obostrane . Gibonni sav zadihan od uzbuđenja, ne skrivajući emocije dijelio je sebe svakom ponaosob.

Zahtijevao je da se upale svjetla kako bi sve mogao vidjeti, silazio je u publiku ali se i popeo na tribine, izvodio djevojku iz publike da u cilju koreografije pleše trbušni ples, popeo je na binu djevojku s fotoaparatom da slika njega i prostor Arene ispunjen ljudima kojima osmijeh, u ovim vremenima kakva su, nije silazio s lica: ”…ovaj koncert snimajte, režite, umnožavajte... samo tako biti ćemo svjedoci onoga što se večeras ovdje događa!”

Vrhunac emotivnog naboja bio je kada je pred kraj koncerta izvedeno na binu tri zaljubljena para gdje su djevojke zaručene a Gibonni je džentlmenski poljupcima uveličao mladima ”taj trenutak za pamćenje”.

Damir Urban, Maya Azucena, Vlatko Stefanovski su bili onaj dio Gibonnijevog koncerta koji znamo preko dvd-a ali ipak je Steve Stevens bio gost kojeg je bilo ugodno ne samo vidjeti nego i čuti. Predstavio je sebe s temom iz filma Top Gun a nastavljeno je s ‘’20th Century Man’’ (s novog Gibonnijevog albuma) i završeno sa ‘’Žeđam’’ gdje su obojica bila na koljenima pred publikom u Areni. Maestralno!

Presedan na koncertu u Beogradu bio je definitvno kada je otpjevana pjesma ”Postoji tajna vještina”: ”Otpjevati ću vam pjesmu koju pjevam treći put za deset godina, ali su mi je ukrali pa eto ... ali u ovoj atmosferi, među ovim ljudima... Sada je baš dobra energija i pjevati ću je.’’ I pjevalo se Arenom.

”Ja sam vam na neki način posljednji Mohikanac. Glazba mi je bila oduvijek na prvom mjestu. Hvala ovdašnjim medijima što su samo pisali o mojoj glazbi, a ne o nečemu drugom. Večeras smo slavili ljubav i povjerenje. Hvala vam od srca”, završio je Gibonni svoj skoro trosatni nastup.

Jedna od zamjerki je možda nesnalaženje kamermana da se na video bimu prenese događanje sa bine jer je Arena bila prepuna pa su mnogi bili prisiljeni na taj način gledati i vidjeti svog idola zbog daljine - zauzvrat dobivali su, u većini slučajeva, neprofesionalno baratanje kamerom gdje se na momente gubila draž koju video bimovi mogu upriličiti u takvim situacijama - ali ako se uzme u obzir da se plesalo i pjevalo - ostaje da se ova zamjerka pretvori u sitnicu. Sve ostalo je bilo na razini profesionalnog. Jedino je ”razmažena” beogradska publika umjesto u najavljenih 20:00 ulazila neprekidno pa i poslije 21:00 kada je koncert već uveliko počeo.

Kako god, Gibonni je održao veličanstven koncert za kojim ostaje jedno upitnik: s ovih prostora Balkana živi i postoji umjetnik koji vas natjera da se zamislite poslije koncerata (na prostoru Kombank Arene) Peter a Gabriella i Rogera Watersa da li su strane zvijezde zaista majstori zanata ili je to zapravo ‘’tko zna zna’’! Gibonni u Areni nije okupio Beograđane - bili su tu posjetitelji iz Ljubljane, Budve, Niša, Osijeka, Novog Sada - svjedoci da se kvalitetom može doživjeti umjetnički lijep koncert - od osobe koji ne govori engleskim jezikom nego jezikom koji svi razumiju - jezikom emocija, ljubavi ... Gibonni je koncertom u Kombank Areni upriličio da Beograd skoro nije imao prilike ugostiti jednog tako neposrednog izvođača željnog da ugodi publici...

Hvala AAA Produkciji koja stoji iza ovog događaja.

Umjesto PS - a : rekord u dužini trajanja koncerta u Beogradu drži Metallica 2004. godine, pa Deep Purple 2003. godine. Gibonni je izbio na prvo mjesto sa svojih ”nešto malo pa 3 sata koncerta ”. U ovu priču ne ulazi Dorđe Balašević čiji koncerti traju čak i malo preko 4h - stoga neka ostane ova trojka za sada kao trojka ‘prekovremenih radnika’.

Ivica Stanković

Objavljeno 30.10.2013.

Vremeplov

Volim rock’n’roll. Mislim da je on vrhunska umjetnička forma. Još uvijek revolucionarna da može mijenjati ljude i njihova srca. Ali, da... u rocku također ima mnogo smeća i stvarno loše glazbe.
Nick Cave