Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gibonni nastupio pred 7.000 oduševljenih Riječana i gostiju

Gibonni nastupio pred 7.000 oduševljenih Riječana i gostijuRaspoloženi Zlatan Stipišić - Gibonni sinoć (14.2.2007.) je u dupke punoj i rasprodanoj riječkoj Dvorani Mladosti pred 7.000 posjetitelja održao svoj veliki koncert ”Jednom u životu”, kojeg su pohodili, sudeći barem prema registacijskim oznakama parkiranih automobila na Trsatu, mnogi Riječani, ali i fanovi iz Pule, Zadra, Delnica, Karlovca, Zagreba i drugih gradova.

Već od acapella uvoda klape Iskon i prvih taktova pratećih glazbenika, preko standarnog Gibonnijevog repertoara koji uključuje mnoge hitove poput ”Tempera”, ”Divlji cvit”, ”Ljudi, zviri, beštimje”, ”Šta će meni moja dica reć”, ”Anđeo u tebi”, ”Tija bi te zaboravit” i ”Mirakul” bilo je jasno da se radi o brižljivo pripremljenom spektaklu za širok raspon publike, po principu ”za svakoga ponešto”.

Na svoje su došli i ljubitelji Gibonnijevih rockerskih pjesama kada mu se u skladbi ”Posoljeni zrak i razlivena tinta”, praćen ovacijama naklonjene publike, pridružio vidno uzbuđen Damir Urban. Njegov hit ”Mjesto za mene” također su zajedno izveli, s time da se Gibonni gentlemanski ”povukao” odsviravši bas gitaru uz pjevanje back vokala ”svom dragom prijetelju”. Čini se da je Urban na dobrom putu da napokon počne održavati samostalne koncerte u većim dvoranama, jer su mu hrvatski klubovi izgleda postali pretijesni.

Od ostalih gostiju upečatljiv su dojam ostavili još Mladen Badovinac iz splitskog T.B.F.-a i Goran Bare, koji je u svom ”shamanskom elementu” na pozornicu nenametljivo dopraćen od strane pripadnika hrvatske policije. Zašto je kontroverzni rocker Bare imao ”ekskluzivnu” pratnju MUP-a, ostalo je nerazjašnjeno, osim što smo sigurni da se sigurno nije radilo o sastavnom dijelu show programa.

Uprkos nekim patetičnim ”valentinovskim” kulisama kao što su bile prikazane romantične projekcije na video-wallu, te ”plovidbe” jedrilice nošene na rukama riječke publike, očekivano nezaobilaznih mainstream ”uboda” poput ”Cesarice” i gostovanja dosadne Nine Badrić umjesto odlične pjevačice Maye Azucene na skladbi ”Anđeo u tebi”, možemo zaključiti da je Gibonni u Rijeci ”odradio” spektakularan koncert za pamćenje, uz nadu da, ako će nam u budućnosti ovakve biti mainstream zabave, onda nema brige niti za manje prijemčljive glazbene izričaje po kojima je Rijeka inače poznata. Uostalom, Gibonni je dajući ravnopravno mjesto na pozornici Urbanu, Baretu i Mladenu Badovincu iz TBF-a uspješno razbio imaginarnu granicu između ”komercijale” i rock glazbe. Barem na jednu večer.

Robert Paulić

Objavljeno 15.02.2007.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)