Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gibonni nastupio pred 7.000 oduševljenih Riječana i gostiju

Gibonni nastupio pred 7.000 oduševljenih Riječana i gostijuRaspoloženi Zlatan Stipišić - Gibonni sinoć (14.2.2007.) je u dupke punoj i rasprodanoj riječkoj Dvorani Mladosti pred 7.000 posjetitelja održao svoj veliki koncert ”Jednom u životu”, kojeg su pohodili, sudeći barem prema registacijskim oznakama parkiranih automobila na Trsatu, mnogi Riječani, ali i fanovi iz Pule, Zadra, Delnica, Karlovca, Zagreba i drugih gradova.

Već od acapella uvoda klape Iskon i prvih taktova pratećih glazbenika, preko standarnog Gibonnijevog repertoara koji uključuje mnoge hitove poput ”Tempera”, ”Divlji cvit”, ”Ljudi, zviri, beštimje”, ”Šta će meni moja dica reć”, ”Anđeo u tebi”, ”Tija bi te zaboravit” i ”Mirakul” bilo je jasno da se radi o brižljivo pripremljenom spektaklu za širok raspon publike, po principu ”za svakoga ponešto”.

Na svoje su došli i ljubitelji Gibonnijevih rockerskih pjesama kada mu se u skladbi ”Posoljeni zrak i razlivena tinta”, praćen ovacijama naklonjene publike, pridružio vidno uzbuđen Damir Urban. Njegov hit ”Mjesto za mene” također su zajedno izveli, s time da se Gibonni gentlemanski ”povukao” odsviravši bas gitaru uz pjevanje back vokala ”svom dragom prijetelju”. Čini se da je Urban na dobrom putu da napokon počne održavati samostalne koncerte u većim dvoranama, jer su mu hrvatski klubovi izgleda postali pretijesni.

Od ostalih gostiju upečatljiv su dojam ostavili još Mladen Badovinac iz splitskog T.B.F.-a i Goran Bare, koji je u svom ”shamanskom elementu” na pozornicu nenametljivo dopraćen od strane pripadnika hrvatske policije. Zašto je kontroverzni rocker Bare imao ”ekskluzivnu” pratnju MUP-a, ostalo je nerazjašnjeno, osim što smo sigurni da se sigurno nije radilo o sastavnom dijelu show programa.

Uprkos nekim patetičnim ”valentinovskim” kulisama kao što su bile prikazane romantične projekcije na video-wallu, te ”plovidbe” jedrilice nošene na rukama riječke publike, očekivano nezaobilaznih mainstream ”uboda” poput ”Cesarice” i gostovanja dosadne Nine Badrić umjesto odlične pjevačice Maye Azucene na skladbi ”Anđeo u tebi”, možemo zaključiti da je Gibonni u Rijeci ”odradio” spektakularan koncert za pamćenje, uz nadu da, ako će nam u budućnosti ovakve biti mainstream zabave, onda nema brige niti za manje prijemčljive glazbene izričaje po kojima je Rijeka inače poznata. Uostalom, Gibonni je dajući ravnopravno mjesto na pozornici Urbanu, Baretu i Mladenu Badovincu iz TBF-a uspješno razbio imaginarnu granicu između ”komercijale” i rock glazbe. Barem na jednu večer.

Robert Paulić

Objavljeno 15.02.2007.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka