Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goran Bare i Majke na Zagreb International Blues Festivalu

Goran Bare i Majke na Zagreb International Blues Festivalu Peto izdanje ”Zagreb International Blues Festivala” održat će se u pet dana petog mjeseca na pet zagrebačkih lokacija.

Ove godine, za svoje prvo jubilarno izdanje, festival će imati domaćeg headlinera. Nakon nastupa velikih svjetskih blues imena - Big Daddy Wilson, Zakya Hooker, Charlie Musselwhite, Mountain Man, Candye Kane, Greg Koch - na prethodna četiri izdanja festivala, došlo je vrijeme za po mnogima najbolji hrvatski blues band s pravim blues tekstovima na hrvatskom, ato su Goran Bare i Majke, koji će za peto izdanje zagrebačkog blues festivala prirediti poseban koncert.

Bit će to ekskluzivni unplugged koncert, više od sedam godina nakon sada već kultnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici, koji je upravo nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji koncertni album i najbolji video program. No, ovaj će nastup biti drugačiji, opušteniji – po prvi puta u svojoj dugogodišnjoj karijeri, Bare i Majke će zasvirati na sjedećem koncertu.

U njihovoj vrhunskoj glazbi moći ćete uživati udobno smješteni u fotelje dvorane Studentskog centra. Ulaznice će biti podijeljene u tri kategorije, ovisno o udaljenosti od pozornice, a ubrzo će se naći u prodaji.

Uz cjelovečernji koncert Majki,finalni dan festivala otvorit će svojim nastupima odlični mladi gitarist i kantautor iz Rovinja, Sanjin Banić Bane, koji je prošle godine predstavljao Hrvatsku i Hrvatske blues snage na 30th International Blues Challengeu u Memphisu te duo fenomenalnih glazbenika iz Austrije i Mađarske: Ripoff Raskolnikov i Szabolcs Nagy na gitari odnosno klaviru. Više informacija o cijenama karata i kompletnom programu festivala uskoro.

Program:
Utorak 27.5.2014. Hard Place – Tribute to Buha Day
Srijeda 28.5.2014. Sax! – Novi CRO blues Day
Četvrtak 29.5.2014. Bikers Beer Factory – Memphis Day
Četvrtak 29.5.2014. Blues in School
Petak 30.5.2014. Hard Place – AlbumPromo Day
Subota 31.5.2014. Dvorana SC – Final Day – Goran Bare & Majke, Ripoff Raskolnikov & Szabolcs Nagy, Sanjin Banić Bane

Objavljeno 25.04.2014.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević