Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goran Kulenović snima prvi hrvatski R’n’R film

Goran Kulenović snima prvi hrvatski R’n’R filmGoran Kulenović je upravo započeo sa snimanjem dugometražnog igranog filma ’Pjevajte nešto ljubavno’ u produkciji Interfilma i HRT-a. Kulenović je dosad osim režije velikog broja nagrađivanih spotova (Hladno pivo, Darko Rundek, Jinx, Zabranjeno pušenje, Stampedo...) režirao i nekoliko kratkih uradaka, srednjemetražni film ’Ravno do dna’ iz 2002, (dio omnibusa ’24 sata’), te prvi hrvatski sitcom ’Bitange i princeze’.

Producenti film najavljuju kao rock’n’roll humornu dramu u kojoj će se žestoki rifovi izmjenjivati s izvedbama poznatih hrvatskih šlagera. Za žešći dio glazbeno – filmskog repertoara pobrinuli su se članovi Hladnog piva koji su se u cijeloj priči našli u dvojakoj funkciji - s jedne strane potpisuju glazbu za film i komponirali su pjesme koje bend na filmu izvodi, a s druge strane svi glume u sporednim ulogama.

Radnja filma za koji je Kulenović napisao i scenarij izgleda ovako: Struja (Ivan Herceg) je beskompromisni lider demo-benda ’Kad je prljavi Harry sreo prljavu Sally’. Da bi došao do novca za izdavanje albuma, Struja je spreman na sve, osim da proda svoja rockerska uvjerenja. No, upravo je sviranje šlagera na svadbi jedina šansa koja se bendu nudi, a ostatak benda - Strujin najbolji frend klavijaturist Mario (Ivan Đuričić), ljepuškasti pjevač i basista Deni (Ivan Glowatzky) i ravnodušni bubnjar Žlajfa (Hrvoje Kečkeš) - pokušavaju Struju nagovoriti na kompromis. On to u početku odlučno odbija, ali kad mu Anja (Olga Pakalović), djevojka koju je ostavio, saopći da je trudna, Struja odjednom ima većih dilema od toga da li svirati na toj svadbi. Tek tad slijedi pravi zaplet u kojem će se u živote Struje i benda umiješati i opaki policajac Siniša (Enes Vejzović), Strujini roditelji (Žarko Potočnjak i Helena Buljan), Anjini roditelji (Damir Lončar i Ksenija Marinković) i još puno živopisnih likova koje utjelovljuju Stojan Matavulj, Hana Hegedušić, Robert Ugrina, Zvonimir Zoričić, Predrag Vušović, Mila Elegović-Balić, Dražen Čuček, Josip Bobi Marotti, Željko Duvnjak, Zdenka Heršak, Biserka Ipša... Film će se snimati pet tjedana u Zagrebu, na više od 50 lokacija.

Anton Cvijić / Artist Info

Objavljeno 16.05.2006.

Vremeplov

Odbijati odrasti je kao odbijati prihvatiti vlastite granice. Zato mislim da mi nikada nećemo odrasti…
Robert Smith (The Cure)