Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goribor - Hipnotizirajući rudarski blues

Goribor - Hipnotizirajući rudarski bluesOvih dana na tržište će izaći dugoočekivani debi album grupe Goribor koji nosi 15 pjesama i uključuje singl ˝Sjajne niti˝ te pjesme ˝Voli me˝, St. Bluz˝i ˝Dalaj Lama˝. Za drugi singl koji će nositi Goribor odabrana je pjesme ˝Voli me˝, a za još uvijek aktulani pilot singl ˝Sjajne niti˝ snima se video spot u režiji Jasne Zastavniković. Goribor su trenutno u radnoj akciji, vježbaju i pripremaju se za svoj prvi promotivni koncert koji će 17. studenog biti održan u Beogradu u klubu ˝SKC˝. Za sada jedini potvrđeni hrvatski koncert dogodit će se u riječkom klubu Stereo tijekom veljače 2008. godine.

Goribor je tročlana grupa koja se neizostavno spominje kao jedna od najperspektivnijih na području bivše Jugoslavije. Njihova je glazba mješavina trip hopa i iščašenog bluesa uvaljanog u hipnotizirajući loop. Autor tekstova je sjajan pjesnik i pjevač Aleksandar Stojković čije su pjesme nabijene snažnim emocijama i iskustvom sivoga života na istoku Srbije u rudarskom gradiću Bor, odakle Goribor i dolazi.

Goribor su sredinom 90-ih osnovali Aleksandar Stojković, Željko Ljubić –Pity i Predrag Marković – Peđa. Prvo diskografski istup napravili su na desetom izdanju kompilacije ˝Bombardiranje New Yorka˝ u izdanju nezavisne etikete Slušaj najglanije za koju su kasnije objavili i dva albuma ˝Hoću kući˝ i ˝Ono što te ne ubije, to te osakati˝.

Široj hrvatskoj publici predstavili su se 2006. u sklopu povratničkog Art & Music festivala. Iako na festivalu, zbog nedostatka samo jednog boda nisu pobijedili, to im je natjecanje priskrbilo ugovor s izdavačkom kućom Dancing Bear za koju će u jesen 2007. objaviti istoimeni album kojeg najavljuje singl ˝Sjajne niti˝.

Album ˝Goribor˝ je sniman u Medulinu u studiju ˝Black Dog˝. Producirao ga je jedan od najtalentiranijih domaćih producenata Edi Cukerić (the Bambi Molesters, Gustafi, Hladno Pivo...). Prilikom snimanja singla i albuma Goriboru se pridružio bubnjar Marko Quarantotto (Dusty Miller, East Rodeo, Roy Paci – trubač najpoznatijeg antiglobalista Manua Chaoa), Davor Milovan Bili (Gustafi) i Zoran Angeleski Šizo član pulske grupe The Chweger. Izdavač Goribora za Hrvatsku je Dancing Bear.

Link: www.myspace.com/goribor

Goribor - Live @ Art & Music fesitval, PulaAnton Cvijić

Objavljeno 20.10.2007.

Vremeplov

Stvarno ne znam ništa o glazbi.
Elvis Presley