Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goribor - Hipnotizirajući rudarski blues

Goribor - Hipnotizirajući rudarski bluesOvih dana na tržište će izaći dugoočekivani debi album grupe Goribor koji nosi 15 pjesama i uključuje singl ˝Sjajne niti˝ te pjesme ˝Voli me˝, St. Bluz˝i ˝Dalaj Lama˝. Za drugi singl koji će nositi Goribor odabrana je pjesme ˝Voli me˝, a za još uvijek aktulani pilot singl ˝Sjajne niti˝ snima se video spot u režiji Jasne Zastavniković. Goribor su trenutno u radnoj akciji, vježbaju i pripremaju se za svoj prvi promotivni koncert koji će 17. studenog biti održan u Beogradu u klubu ˝SKC˝. Za sada jedini potvrđeni hrvatski koncert dogodit će se u riječkom klubu Stereo tijekom veljače 2008. godine.

Goribor je tročlana grupa koja se neizostavno spominje kao jedna od najperspektivnijih na području bivše Jugoslavije. Njihova je glazba mješavina trip hopa i iščašenog bluesa uvaljanog u hipnotizirajući loop. Autor tekstova je sjajan pjesnik i pjevač Aleksandar Stojković čije su pjesme nabijene snažnim emocijama i iskustvom sivoga života na istoku Srbije u rudarskom gradiću Bor, odakle Goribor i dolazi.

Goribor su sredinom 90-ih osnovali Aleksandar Stojković, Željko Ljubić –Pity i Predrag Marković – Peđa. Prvo diskografski istup napravili su na desetom izdanju kompilacije ˝Bombardiranje New Yorka˝ u izdanju nezavisne etikete Slušaj najglanije za koju su kasnije objavili i dva albuma ˝Hoću kući˝ i ˝Ono što te ne ubije, to te osakati˝.

Široj hrvatskoj publici predstavili su se 2006. u sklopu povratničkog Art & Music festivala. Iako na festivalu, zbog nedostatka samo jednog boda nisu pobijedili, to im je natjecanje priskrbilo ugovor s izdavačkom kućom Dancing Bear za koju će u jesen 2007. objaviti istoimeni album kojeg najavljuje singl ˝Sjajne niti˝.

Album ˝Goribor˝ je sniman u Medulinu u studiju ˝Black Dog˝. Producirao ga je jedan od najtalentiranijih domaćih producenata Edi Cukerić (the Bambi Molesters, Gustafi, Hladno Pivo...). Prilikom snimanja singla i albuma Goriboru se pridružio bubnjar Marko Quarantotto (Dusty Miller, East Rodeo, Roy Paci – trubač najpoznatijeg antiglobalista Manua Chaoa), Davor Milovan Bili (Gustafi) i Zoran Angeleski Šizo član pulske grupe The Chweger. Izdavač Goribora za Hrvatsku je Dancing Bear.

Link: www.myspace.com/goribor

Goribor - Live @ Art & Music fesitval, PulaAnton Cvijić

Objavljeno 20.10.2007.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com