Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gorilllaz objavili osmi studijski album!

Gorilllaz objavili osmi studijski album!Miljenici hrvatskih slušatelja Gorillaz objavili su dugoiščekivani osmi studijski album ”Cracker Island” točno pola godine nakon istoimenog singla s novog albuma, a ukupno tri godine od prošlog albuma - ”Song Machine, Season One: Strange Timez”

Novi album sadrži sveukupno deset pjesama, među kojima se nalaze i već poznati hit singlovi ”Cracker Island” s Thundercatom, ”New Gold” s popularnim alternativnim glazbenikom Tame Impalom, ”Baby Queen”, ”Skinny Ape” i ”Silent Running” s Adeleye Omotayo.

Ostatak albuma donosi još velikih suradnji s popularnim i cijenjenim glazbenicima, kao što su Stevie Nicks, Beck i Bootie Brown, a ističe se i najnoviji singl ”Tormenta” u suradnji s višestrukim pobjednikom prestižne nagrade Grammy te jednim od trenutno najhvaljenijih glazbenih imena, Bad Bunnyjem.

”Cracker Island”, kao i svaki album grupe Gorillaz, donosi jedan novi svijet u kojemu se slušatelji imaju priliku izgubiti i pobjeći od stvarnosti u jednu drugu, potpuno neobičnu realnost.

Etablirani svjetski glazbeni kritičari hvalili su koncept albuma, a Rolling Stone je opisao najnoviji zvuk grupe kao ”zvučna zemlja čudesa koja samo nastavlja rasti” te nadodaju kako je prekrasan osjećaj prepustiti joj se. Individualni uspjesi singlova s novog albuma stvorili su odličan temelj za daljnje uspjehe grupe kojih će nesumnjivo biti u izobilju.

Objavljeno 21.03.2023.

Vremeplov

Pokušavam koristiti svoju glazbu kao stroj kako bi pokrenuo ljude da djeluju - kako bi došlo do promjena.
Jimi Hendrix