Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grant Hart u Močvari

 Grant Hart u MočvariAmerički punk trubadur Grant Hart, jedan od osnivača kultnog melodičnog hard core benda Hüsker Dü nastupit će 23.10. u klubu Močvara.

Za razliku od prethodna dva gostovanja u Zagrebu, ovoga puta Grant Hart će zagrebačkoj publici prezentirat svoje bogato kantautorsko stvaralaštvo uz pratnju benda kojeg čine iskusni glazbenici hrvatske underground rock scene.

Zagrebački koncert Grant Hart & Band održava se u sklopu mini europske turneje u logistici Žednog uha, a koja će obuhvatiti sljedeće europske gradove:

14.10. Beč – klub Rhiz (Austrija )
15.10. Rijeka – klub Palach (Hrvatska)
16.10. Split – Judino drvo (Hrvatska)
17.10. Beograd - KC Grad (Srbija)
18.10. Skopje – MKC (Makedonija)
19.10. Sofija - Mixtape 5 (Bugarska)
23.10. Zagreb – Močvara (Hrvatska)

Rođen u američkoj disfunkcionalnoj porodici, vrlo rano izgubivši straijeg brata u nesretnom slučaju Grant Hart od samog početka života nije imao mnogo izbora u daljnjem životnom opredeljenju.

Na sreću njega samoga i danas brojnih obožavatelja diljem svijeta krenuo je putem glazbenika i ostvario zavidne uspjehe na rock’n’roll sceni u skladanju rock glazbe i pisanju pjesama. Najvažniji i najvrijedniji uspjeh Granta Harta po čemu ga poznaju i prosječni znalci rock kulture je osnivanje melodičnog hardcore benda Hüsker Dü 1979. Godine, zajedno s Bob Mouldom i Greg Nortonom.

Grant se s punim pravom smatra ključnom osobom suvremene američke glazbe jer je kao suosnivač, bubnjar, pjevač te autor nekih od najljepših pjesama iz ostavštine legendarnih Hüsker Dü (The Girl Who Lives On Heaven Hill, Green Eyes, No Promise Have I Made) ostavio neizbrisiv trag na rock glazbi protekla tri desetljeća. Svojim ogromnim skladateljskim darom i nepogrešivim osjećajem za pop melodiju najčešće dobro zakamufliranom pod zidom gitarske buke, postavio je temelje onoga što je danas znano kao indie rock.

Vjerojatno svi indie rock bendovi pa i legendarni Pixies koji drže do svoje glazbe najvjerovatnije će izjaviti da im je baš Hüsker Dü najvažnija inspiracija u stvaralaštvu.
Pored Hüsker Dü-a Grant je bio lider ne tako manje bitnog rock benda Nova Mob s kojim je snimio dva studijska albuma, jedan EP i hrpu singlova.

Solo karijeru je započeo kao tinejdžer, a prvi solo EP - 2514 je snimio 1989. godine, do danas je snimio pet studijskih albuma i četiri EP izdanja. Karakteristika i vrijednost Grantovog stvaralaštva nalazi se u na prvom mjestu u neprikosnovenom kantautorskom talentu, velikoj karizmi te dobroti Grantove duše.
Ono što primjećujemo kao autentično i jedinstveno u Grantovoj glazbi splet je ne tako ugodnih i konvecionalnih životnih okolnosti, što je upravo formula tradicionalne američke bluese i rock glazbe, a ujedno i sve ostale kvalitetne glazbe proizašle iz spomenutih glazbenih korijena.

Jednostavnošću aranžmana i poezije te svojom karizmom Grant istog trena šarmira slušatelja, grije mu dušu poezijom koja priča o životu dajući mu alternativni, ako ne i pravi odgovor, a to je ljubav.

Bend koji će nastupiti s Grant Hartom na žednouhoj mini europskoj turneiji čine četiri iskusna Zagrebačka underground glazbenika (Hemendex, Man Zero, St!llness, Umor ) koji trenutno kroz bend ESC Life ispoljavaju svoju veliku ljubav prema glasnom zvuku gitare, pop melodijama i starim punk pločama.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 60 kn.

Objavljeno 08.10.2014.

Vremeplov

Ne predstavljam se kao pjevač. Samo pjevam, a posao je podrške glazbene ”industrije” da se bavi predstavljanjem.
Marko Tolja