Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Green Day izbacili “Father Of All…”

Green Day izbacili “Father Of All…” Napokon smo dočekali izlazak jednog od najiščekivanijih izdanja u 2020.! “Father Of All…”, novi album Grammyjem pet puta nagrađivane punk rock grupe Green Day je vani i pravo je osvježenje.

Ovoga puta u fokusu je i video spot za najnoviji singl “Meet Me On The Roof” koji sadrži sve nestašluke koji se i očekuju od njih. Naime, video spot je poseban po tome jer se u njemu pojavljuje Gaten Matarazzo iz popularne američke SF serije “Stranger Things”, a sve je popraćeno i vratolomijama na motociklu.

Od rujna 2019. pa do današnjeg izlaska novog izdanja, Green Day su objavili još tri iznimno uspješna singla – najavni “Father Of All…” koji je prikupio 50 milijuna streamova, “Fire, Ready, Aim” koju su povezali s Nacionalnom hokejaškom ligom prilikom otvaranja sezone, i “Oh Yeah!” koja sadrži i sample pjesme “Do You Wanna Touch Me” Joan Jett.

Sve ovo odličan je uvod za početak njihove svjetske, gotovo rasprodane stadionske turneje “Hella Mega” na koju kreću u društvu sastava Fall Out Boy i Weezer, te u sklopu koje ih najbliže nama gledamo 21. lipnja u Beču. Uz spomenutu turneju, Green Day će održati i nekoliko samostalnih koncerata, a sve datume potražite na njihovoj službenoj stranici.

Osnovani 1986. godine u Berkeleyu (Kalifornija), Green Day su se u preko 30 godina postojanja i s preko 70 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te 10 milijardi audio i vizualnih streamova, etablirali kao jedan od najprodavanijih bendova svih vremena i jedan od najvećih punk rock bendova današnjice.

Album ”Dookie” iz 1994. godine, koji je prodan u više od 10 milijuna primjeraka i koji je postigao dijamantnu nakladu, nadaleko je popularizirao i oživio interes za punk rock glazbu. Njegova objava katapultirala je karijeru sastava s nizom #1 hitova, a magazin Entertainment Weekly s pravom Green Day naziva ”najutjecajnijim bendom svoje generacije”.

Album ”Father Of All...” na vinilu i CD-u potražite i u Dancing Bear dućanima te putem Dancing Bear web shopa.

Popis pjesama na albumu “Father Of All…”:
1. Father of All…
2. Fire, Ready, Aim
3. Oh Yeah!
4. Meet Me on the Roof
5. I Was a Teenage Teenager
6. Stab You in the Heart
7. Sugar Youth
8. Junkies on a High
9. Take the Money and Crawl
10. Graffitia

Objavljeno 13.02.2020.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal