Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gregorian - Bez dana odmora!

Gregorian - Bez dana odmora!U zajedničkoj organizaciji producentske kuće Harlem S i Sava centra, svijetska muzičko- scenska atrakcija, njemačko-engleska grupa Gregorian pod vodstvom Frank Petersona, tvorca kultnog projekta Enigma, održati će koncert u Beogradu 10.03., u Velikoj dvorani Sava centra.

Inspirirani gregorijanskim kanonskim pjevanjem, Gregorian izvode obrade poznatih pop i rock pjesama, a osam vrhunskih pjevača i pjevačica Amelia Brightman (sestra poznatije Sare Brightman) odjevenih u odore monaha, stižu u Beograd sa svojim pratećim peteročlanim bendom, impresivnom scenografijom i tehnikom kao i muzičko-scenskim nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom svijeta.

2009. godine, povodom posjete Pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili su na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She’an.

Preko 5 milijuna prodatih CD-a i DVD-a i preko milijun oduševljenih posetioca njihovih live koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Vrhunsku kvalitetu vokala ovog jedinstvenog benda prepoznali su i Holiwoodski producenti, pa je muzika Gregoriana prisutna i u filmskim hitovima kao što su „Harry Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Ratovi zvijezda“.

Milijuni prodanih ploča govore da Frank Peterson, genijalni producentski um koji stoji iza grupe Gregorian, veoma dobro zna što radi. To je već odavno pokazao uspjehom projekta Enigma, kao i suradnjom s velikim imenima muzičke scene kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Jose Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i drugi.

Koncertom u Beogradu, Gregorian nastavljaju svoju svjetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom „The Dark Side Of The CHANT Tour 2011“ promovirati će album ”Masters Of Chant Vol. VII” na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns ’n’ Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album „The Dark Side Of The Chant“ koji se pojavio prije nešto više od mjesec dana.

O izuzetnom interesu publike za njihov novi koncertni projekt najbolje govori podatak da su Gregorian samo tijekom veljače imali čak 28 nastupa, što će reći da nisu imali niti jedan dan pauze.

Svoju veliku popularnost i u ovim krajevima dokazali su 2009. i 2010. gostovanjima u Hrvatskoj kad su ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu planule neviđenom brzinom pa su mnogobrojni ljubitelji ostali bez njih.


Objavljeno 02.03.2011.

Povezani članci

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)