Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grunula je Velika rock eksplozija #3

Grunula je Velika rock eksplozija #3Prva bračna noć Velike rock eksplozije#3 i kluba Močvara, iako su igrali toplo-hladno/unutrašnja pozornica-terasa, daje naslutiti dugotrajan i stabilan ljubavni odnos ispunjen zadovoljstvom, glazbenim uzbuđenjima i publikom.

’’Veliki” promocijski koncert ”malih” bendova tako se, nakon lutanja od zagrljaja jednog do drugog zagrebačkog kluba, skrasio na kultnom okupljalištu uz savski nasip koje mu, uostalom, po senzibilitetu i najviše odgovara. Najbolji pokazatelj toga je najposjećenija i najeksplozivnija VRE do sada!

U tjednima unaprijed miniranoj Močvari, fitilj je točno u 22 sata električnim izbojem garažnog bluesa zapalio mladi zagrebački dvojac Revolts! Borna i Filip zavidnom brzinom napreduju u glazbenom umijeću, a kad smo već kod pohvale mladosti i eksplozije, urnebesni trash-core-metal sastav New Level, pobjednik ovogodišnjeg zabočkog HGF demo festivala, raspirio je atmosferu u publici do usijanja. Ako se uzme u obzir da je prosječni pripadnik publike bio stariji od najstarijeg člana benda, bilo je to ’’mind-blowing’’ iskustvo.

I dok su temperaturu oko unutrašnje pozornice nastavili održavati melodični garažni punk rockeri Hitchcock, za svoj se treći izlazak na hladnu frontu spremao Ivan Škrabe. Borac donkihotskog stila i britkog jezika u jurišu na aktualne socijalno-političke vjetrenjače, u pauzama između električnih, u natkrivenom dvorištu Močvare uprizoravao je prave male akustične eksplozije na kojima su se posjetitelji VRE grijali, iako je tehnički bilo svega stupanj ili dva Celzijevih iznad nule. Svaka čast hrabrom vitezu nove hrvatske akustične scene!

Novi toplotni udar na električnom stageu proizveli su dečki iz Prečkog po imenu Spuštene rolete koji, nakon izdavanja albuma za Aquarius Records/Spona, zvuče još nekako energičnije i pozitivnije. No, glazbeni sladokusci ipak su se osladili na samom kraju programa; Abroad Experiments iz Prečkog je prog-rock bend koji je 2008. bio hrvatski predstavnik na GBOB Challengeu u Londonu.

Ako sada želite znati više, to samo znači da VRE ispunjava svoju svetu dužnost; kao i u dva prethodna listopadska praska, ovogodišnja Velika rock eksplozija nudi presjek kvalitetnih glazbenih autorskih noviteta na hrvatskoj rock sceni i uporno širi čestice interesa za mlade, nove i manje poznate bendove.


pr

Objavljeno 24.10.2010.

Vremeplov

Gunđanje je smrt za ljubav.
Marlene Dietrich