Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grupa BluVinil objavila novi studijski album

Grupa BluVinil objavila novi studijski album Šibenski pop rock bend BluVinil predstavlja drugi studijski album “Zna li itko tajnu srca?”

Novi album od deset pjesama predstavlja i novu fazu benda koja se nastavlja na sjajan uspjeh prvijenca “Apaši” uvrštenog na liste najboljih godišnjih albuma. Nastajao u više od godinu dana, drugi album “Zna li itko tajnu srca?” rađen je u pauzama između koncertnih nastupa po Hrvatskoj i regiji. Ta se putopisna nota, kaže bend, savršeno uklapa u opću tematiku albuma koja je usko vezana uz traganje i lutanje.

Album je najavljen singlom “Heroji” koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit. Niz su nastavili “U predgrađu”, obrada Alicie Keys “Ako nema te” (koja nije uvrštena na album), “Zasjeda”, te posljednji “Boris B”, a ukupno pet do sada objavljenih singlova poslužilo je kao uvod u album “Zna li itko tajnu srca?” koji je napokon dostupan u cijelosti.

Opisujući novi studijski uradak BluVinil kaže da sadržava puno introspekcije koja je svojstvena mladenačkoj dobi, ali i pjesme koje progovaraju o socijalnoj ulozi, klasi i klasnoj određenosti pojedinca.

Autorski potpis nosi kantautor, gitarist i pjevač benda Matej Nakić, uz nadopunu basista i pratećeg vokala Brune Jakelića. Produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood studija, dok je za mastering zaslužan Filip Vidović iz Matterhorn studija.

Od utjecaja disco rocka i brit-wavea, pa sve do acoustic rocka svojstvenog Georgeu Harrisonu i Paul Simonu, BluVinil i svrstavanje albuma u neke žanrovske granice stavlja pod upitnik i propituje - zaista, zna li itko tajnu srca?
Objavljeno 21.11.2022.

Vremeplov

Čovjek najbolje živi od onog što najbolje radi, a najbolje radi ono što najviše voli.
Miroslav Tadić