Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grupe DJECA! i Joker Out gosti Buč Kesidiju

Grupe DJECA! i Joker Out gosti Buč Kesidiju Zagrebački garage rock duo DJECA! i slovenski bend Joker Out nastupit će u subotu 27. svibnja kao gosti na rasprodanom koncertu Buč Kesidija na stadionu Šalata.

Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u dvočlani autorski rock projekt. Nakon što su savladali sve prepreke koje su im se našle na putu, svoju su trogodišnju glazbenu viziju počeli ostvarivati u prvoj polovici 2022. godine kada su svoj žestoki zvuk predstavili singlovima ’’Ti imaš sve’’ i ’’Seljačka buna’’.

Album prvijenac „Kad čuješ ovaj zvuk“ objavili su 11. studenog i za njega kažu da je pretežito divlji, na momente inspiriran prljavim hip hop grooveovima s jednom opasnom ’diskosynthljubavnom’ pjesmom ’’Želim s tobom sve’’ na kojoj su surađivali s Anjom Papom i Lukom Vidovićem iz sestrinskog benda pocket palma s kojima često i nastupaju.

Album su snimili u RSL Production Studiju u Ljubljani uz pomoć Bojana Pahljine i Damira Rončevića, dok miks i master potpisuje svestrani eklektični glazbenik Niko Potočnjak. Uz album, isti su dan objavili i svoj treći singl ’’Kuća straha’’ koji prati prigodan spot.

Kao posebni gosti na Šalatu stiže i Joker Out, najpopularniji slovenski rock bend. Grupa, osnovana 2016. dosad je objavila dva albuma - „Umazane misli“ i „Demoni“ i u potpunosti osvojila susjednu državu, ali i pokazala velik internacionalni potencijal. Osim što su predstavljali svoju zemlju na netom održanom Eurosongu i imaju uplaniran veliki jesenski koncert u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji, Joker Out upravo su objavili duet „New Wave“ s rock ikonom Elvisom Costellom.

Uz grupu Djeca! na Šalati će svirati i najpopularniji slovenski rock bend Joker Out. Vrata stadiona Šalata otvorit će se u subotu 27. svibnja u 18:00. Djeca! će svoj nastup započeti u 19:00, Joker Out u 20:00, a Buč Kesidi u 21:00.

Objavljeno 24.05.2023.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette