Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Guano Apes na MTV-u

Guano Apes na MTV-uGuano Apes se smatraju jednim od najznačajnijih sastava na europskoj alternativnoj sceni. Ekipa MTV-ja se sa bendom sastala 10. travnja ove godine, uoči njihovog beogradskog koncerta, i pružila im priliku da na pola sata „preuzmu“ MTV.

Guano Apes su nastali 1994. godine u njemačkom gradu Getingenu, da bi već dvije godine kasnije postali pobjednici na tnatjecanju bendova s pjesmom „Open Your Eyes” koja postaje hit singl širom svijeta za nepunih godinu dana. Njihov prvi album „Proud Like a God” (1997) postaje platinast uz singlove „Rain” i „Lord of the Boards”, pjesmu koja postaje svojevrsna himna snowboardera širom svijeta i nepovratno popularizirala ovaj sport.

Uspjeh se nastavlja 2000. godine kada izdaju album „Don’t Give Me Names” sa kojeg se izdvaja popularni singl „No Speech”, ali i već kultna pjesma „Big In Japan”, inače adrenalinska obrada drugog čuvenog njemačkog benda Alphaville. Treći album i po nekim recenzijama, možda i produkcijski najzreliji, „Walking on a Thin Line” iz 2003. godine obilježili su singlovi „Quietly”, „You Can’t Stop Me” i „Pretty In Scarlet”. Ipak, bez obzira na uspjeh, poslije iscrpljujućih turneja i objavljivanja kompilacije najvećih hitova, Guano Apes 2005. godine donose odluku da se povuku sa scene i posvete svojim solo karijerama.

Vijest o okupljanju benda u 2009. godini brzo se širi i Guano Apes potvrđuju svoj povratak i planove za novi album koji nosi naslov po dijelu grada Los Angelesa, famoznom Bel Airu. Ovaj dugo očekivani, četvrti po redu studijski album, potpisuje trenutno jedan od najtraženijih europskih producenata Jon „Joshua” Schumann (Mew, Kent, Carpark North...), te producenti i studijski inženjeri Tom Lord-Alge (U2, Coldplay, Oasis...) i Randy Staub (Metallica, Nickelback, Alice in Chains...). Guano Apes su se vratili postavi koja im je donijela svjetsku slavu, pa upečatljivi vokal energične Sandre Nasić na sceni ponovo prate gitarist Henning Rümenapp, basist Stefan Ude i bubnjar Dennis Poschwatta.

Objavljeno 20.05.2011.

Vremeplov

Odlučili smo se ne udaljavati više od milje od svoje kuće, a sada smo prošli ne znam koliko tisuća milja.
Craig Finn (The Hold Steady)