Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Guns N’ Roses na Exitu!

Guns N’ Roses na Exitu!Svjetski poznati kalifornijski odmetnici, bend koji je tijekom čitave svoje karijere živio krilaticu „seks, droga i rock’n’roll“ i otpadnički heroji prethodnih nekoliko generacija, Guns N’ Roses, nastupit će ovog ljeta na glavnoj pozornici Exit festivala.

Od svog debut albuma, Appetite For Destruction iz 1987., sve do posljednjeg, Chinese Democracy, iz 2008. godine, ali i novog albuma, za koji tvrde da već imaju spreman materijal, Gunsi su bili misionari rokerskog shvaćanja slobode, koje predvodi enfant terrible i ikona rock’n’roll kulture, Axl Rose.

Guns N’ Roses su svjetsku popularnost stekli osamdesetih i početkom devedesetih godina svojom muzikom koja je mješavina hard rocka, blues rocka, heavy I glam metala, ali i spektakularnim koncertima, skandalima i tučama. Malo tko nije odrastao uz rock himne poput Sweet Child Of Mine, November Rain, Paradise City, Knockin’ on Heaven’s Door, Don’t Cry ili Welcome to The Jungle.

U travnju 2012. Guns N’ Roses bit će primljeni u Rock’n’roll hall of fame, ispisujući tako najznačajnije stranice svjetske rock baštine.

„Kao jedan od simbola osamdesetih godina, Gunsi su vratili interes za rock muziku kod najšire publike u vrijeme prevlasti electro i dance-popa, osuvremenjujući njezin originalni hedonistički bunt i prevodeći ga na ponašanje i jezik razumljiv novim generacijama...“ – objašnjava manager Main stagea Exit festivala, Dragan Ambrozić.

„S jedne strane zavidno sviračko umjeće, a sa druge ispadi i ekscesi kao u najboljim danima klasičnih putujućih rock cirkusa jednih The Rolling Stones ili Led Zeppelin, bili su pokazatelj da su Guns N’ Roses mislili od početka ozbiljno. Dugo prije njih nije bilo novog, dobrog i istovremeno tako nestabilnog benda, koji je sa uspjehom snimio i prodavao platinaste ploče, a da je i dalje zvučao uvjerljivo odmetnički...“

Guns N’ Roses su u intervjuu za NME u siječnju ove godine najavili da im je sedmi po redu studijski album prioritet, kao i da imaju tonu novog materijala, tako da na Exitu možemo očekivati premijerno izvođenje novih hitova. Svi prethodni albumi Gunsa prodani su u više milijuna primjeraka, dostižući platinaste tiraže i sjajne uspjehe na top listama širom svijeta.

Exit Festival će se ove godine održati od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i kao i svake godine dočekat će blizu 200 000 posetitelja iz cijelog svijeta. Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu do sad su potvrdili legendarni New Order, rock&roll atrakcija Wolfmother, sjajni Gossip, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostit će slavnu etiketu Cadenza Records.


Objavljeno 09.03.2012.

Vremeplov

Kad se baviš kreativnom umjetnošću, ne vraćaš se u nešto što si već napravio, nego pokušavaš stalno raditi nešto novo, biti što raznovrsniji. Za to nema granica ako radiš ispravno.
Joey Castillo (Queens Of The Stone Age)