Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gustafi se vratili iz Afrike!

Gustafi se vratili iz Afrike!Nakon Europe, Azije i Južne Amerike, Gustafi su pohodili i Afriku! Dobar glas daleko se čuje, a glas o Gustafima došao je čak do Zelenortskog Otočja (Cabo Verde), male otočne države na istoimenom arhipelagu, u sjevernom dijelu Atlantskog oceana, oko 600 kilometara od najzapadnijeg dijela afričke obale, koja je poznata i kao domovina legendarne Cesarije Evore.

Zanimljiva je i priča kako su Gustafi došli do Afrike: Gostujući u Brazilu, nakon jednog od brojnih nastupa kojim su uveseljavali publiku diljem svijeta, Gustafima je prišao jedan gospodin koji se predstavio kao ministar kulture Cabo Verde i uz pohvale za nastup, zatražio kontakt grupe uz obećanje da će ih pozvati na turneju po tom otočju. Od tada je prošlo nekoliko godina i jednog dana stigao je mail u kome se Gustafi pozivaju na gostovanje na Cabo Verde (Zelenortska Republika ili Zelenortsko Otočje).

Nije trebalo dugo da Gustafi odluče: „Idemo!“. Evo što nam je nakon povratka s ove nezaboravne turneje rekao lider Gustafa - Edi Maružin:„Svirali smo četiri koncerta u sklopu festivala Sete Sois Sete Luas, po jedan na otoku Fogo (Sao Filipe) i Brava (Nova Sintra), te dva na Santiagu (Tarrafal i Cidade Velha). Već puno prije svirke, narod se počinje okupljati i na prve taktove muzike odmah plešu i vesele se. Naša im je muzika jako odgovarala, posebno mladima, dok su oni stariji više uživali u laganijim, ali ipak ritmičkijim stvarima.
Valjda im klima i ozračje ne dopuštaju da previše luduju, kod njih je sve opušteno, punk se ipak u Africi ne svira! Iako nenajavljeno, na svakom od tih koncerata sviralo je još barem po dvoje - troje izvođača, domaćih muzičara pa je to bila i lijepa prilika za izmjenjivanje iskustava.
Iaoko je njihov kreolski portugalski poprilično nerazumljiv za nas, mješavinom englesko-talijansko-hrvatsko-portugalsko-španjolskog jezika i našeg novootkrivenog talenta za pantomimu, razumjeli smo se kao da se poznajemo godinama. Naša poznata energija, plesnost i pozitiva zbilja ih je osvojila pa smo već dobili poziv za povratak za koju godinu.”

Natupi Gustafa u Africi su još jednom potvrdili da njihova glazba ne poznaje granice i da poznata „štala“ jednako dobro funkcionira na bilo kojem dijelu zemaljske kugle, što su prije stanovnika Afrike spoznali u Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj, Austriji, Švicarskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Izraelu, na Azorima i u Brazilu. Gustafi nastavljaju s koncertnim aktivnostima, a uz to su uoči afričke turneje snimili i spot za pjesmu „Pere Latin“, već osmi po redu s aktualnog albuma „Kanibalkanska“ (Spona/Artistra 2013.).

Objavljeno 17.11.2013.

Vremeplov

Nikad u stvari nismo napravili album na način da smo nešto svijesno kalkulirali kako trebamo napraviti, ne znam, nešto za publiku…
Srđan Gojković Gile (ELORG), intervju za RiRock.com