Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Halftonz - ”Like Guardians of Time”

Halftonz - ”Like Guardians of Time”Zagrebački sastav Halftonz objavio je ”Like Guardians of Time” svoj prvi CD album na kojem se nalazi dvanaest pjesama koje, kao otisci stanja duha izvođača i autora, govore o intimnom poimanju svijeta, o lutanjima kroz vlastito vrijeme, potrazi za smislenim trenucima, ali i o preživljavanju onih besmislenih koji nas u konačnici oblikuju kao ljude.

„Like Guardians of Time“ je djelo o vremenu koje prolazi kraj nas, o vremenskom putovanju kroz život (ili životnom putovanju kroz vrijeme), o dragocjenim trenucima koje, kao čuvari vremena, nastojimo zauvijek zadržati pokušavajući zaustaviti i samo vrijeme i odgoditi neizvjesnosti onoga što donosi budućnost.

Pjesme, kao tek mali fragmenti velike slike života, govore o ljubavima od kojih neke nestaju, a druge opstaju, o sjećanjima i danima koje pamtimo (bez obzira željeli to ili ne), o snovima koje sanjamo ili gubimo, o neminovnim promjenama koje se događaju, a da najčešće nismo spremni na njih, o strahovima koji nas prate i s kojima se neprekidno borimo nastojeći ostaviti vlastiti trag u beskraju bivanja, pomičući se polako od svjetlosti prema tami (a i tada tražeći neko vlastito svjetlo u mraku koji nas okružuje).

Album ”Like Guardians of Time” je snimljen u HB ton studiju u Zagrebu, glazbenu produkciju potpisuju Zoran Haraminčić i grupa Halftonz, a fotografije naslovnice albuma snimio je Hrvoje Gradečak. Materijali na albumu su snimljeni od lipnja do listopada 2018., ali su pjesme nastajale u prethodnih sedam-osam godina i polako su izvođene na nastupima po različitim klubovima od Zagreba do Siska, Križevaca i Varaždina, u posljednje tri godine, skrivene kao vlastiti autorski izričaj među coverima rock i blues klasika.

Halftonz je zagrebački rock blues bend nastao početkom 2015. okupljanjem iskusnih glazbenih entuzijasta, koji su prethodno prošli kroz različite glazbene sastave.

U početku svirajući specifične obrade poznatih blues klasika, a kasnije pomakom prema autorstvu i vlastitim skladbama koje su pomalo ”odlutale” u raznim smjerovima rock izričaja, zadržavši tekstove na engleskom jeziku, bend pokušava stvoriti, dočarati i prenijeti svoj doživljaj glazbe.

Halftonz djeluje u sljedećem sastavu: Jelena Marković (vokal), Predrag Dragojević - Peđa (bubanj), Berislav Perković - Bero (bas), Robert Stezinar - Robi (klavijature, usna harmonika) i Zoran Jelaković - Kiki (gitara, prateći vokal).

Objavljeno 03.07.2019.

Vremeplov

Kao građani trebali bi biti više pažljivi, obrazovani i informirani. Upalim TV i vidim odrasle ljude kako se deru jedni na druge i mislim, ako ne povratimo svoju civiliziranost, biti ćemo u nevolji.
Emmylou Harris