Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Helen Folasade Adu - Glas skupine Sade

Helen Folasade Adu - Glas skupine SadeAcid jazz sastav Sade prije koncerta u Zagrebu (22. studenog) nastupati će i u Beogradu, i to 30. listopada u Areni.

Helen Folasade Adu, poznatija kao Sade, britanska je kantautorica, skladateljica i glazbena producentica. Uspjeh je postigla 1980-ih kao liderica i glavni vokal engleske grupe Sade.

Rođena je u Ibadanu, država Oyo, u Nigeriji. Njeno srednje ime, Folasade, znači čast stiječe tvoju krunu. Njeni roditelji, Bisi Adu, nigerijski predavač ekonomije, porijeklom Joruba, i Anne Hayes, engleska okružna bolničarka, upoznali su se u Londonu, vjenčali 1955. i preselili u Nigeriju. Kasnije, nakon bračnih problema, Anne Hayes vratila se u Englesku zajedno s četverogodišnjom Sade i njenim starijim bratom Banjijem, da žive s njenim roditeljima. U dobi od 11 godina, zajedno s majkom seli se u Holland-on-Sea i nakon završetka škole, s 18 godina seli se u London radi studija na Central Saint Martins College Of Art And Design.

Na koledžu pridružuje se soul grupi Pride kao prateći vokal. Njena solo izvedba pjesme ”Smooth Operator” privukla je pažnju glazbenih kompanija, te 1983. potpisuje samostalni ugovor za Epic Records, povevši sa sobom tri člana grupe, Stuarta Matthewmana, Andrewa Halea i Paula Denmana. Sade i njen bend objavili su 1984. prvi iz niza uspješnih albuma, debitantski ”Diamond Life”, i naknadno prodali preko 50 milijuna albuma. Smatra se najuspješnijom glazbenom umjetnicom u britanskoj povijesti.

2002., sudjelovala je na kompilaciji (i kao koproducentica) ”Red Hot And Riot”, Red Hot Organization-a, objavljenoj u počast nigerijskog glazbenika Fela Kuti, snimivši remix svog hit singla ”By Your Side”.

Trenutno živi u Stroudu u Velikoj Britaniji zajedno sa svojim partnerom Ianom, sinom Jackom i kćeri Ilom. Svoj osobni život održava privatnim.

1989. udala se za španjolskog filmskog redatelja Carlosa Pliega, od koga se razvela 1995. Kćer Ilu Adu, rodila je 1996. nakon veze s jamajkanskim glazbenikom. 2002. dodijeljeno joj je britansko odlikovanje ”Order Of The British Empire”. Prije objave albuma ”Soldier Of Love” 2010., Daily Mail je Sade opisao kao ”slavno povučenu” (”famously reclusive”).

Ulaznice za dugoočekivani koncert Sade u Beogradskoj areni u prodaji su po sledećim cenama: 35e, 39e, 45e, 49e, 55e, 59e i 69e na prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix. Internet prodaja na: http://www.arenabeograd.com/, http://www.tickets,rs/, http://www.eventim.rs/.

Objavljeno 09.10.2011.

Vremeplov

Ne marim za pravila. Ustvari, ako ne prekršim pravila bar deset puta u svakoj pjesmi, ne radim pošteno svoj posao.
Jeff Beck