Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

HR Demo klub - Finale!

HR Demo klub - Finale!HR Demo klub je projekt Hrvatskoga radija čiji je cilj promocija mladih glazbenika i njihovo sustavno uvođenje u redovite radijske programe. Na natječaj HR demo kluba javilo se više od 300 izvođača. Njih 69 uživo se predstavilo na 32 koncerta u klubu Hard Place u Zagrebu.

Njih 24 nastupilo je u 8 polufinalnih večeri u istom klubu, dok će se njih 8 predstaviti na finalnom koncertu u srijedu 30.11.2011. u zagrebačkoj dvorani Boogaloo. To su, abecednim redom: DARKVUD (Sinj), D’GUMP (Zaprešić), LOUDER (Varaždin), LUFT (Zagreb), MANGORA (Zagreb), NEXT TIME (Požega), RADIO AKTIV (Pula) i SEINE (Čakovec).

Njih je izabrao stručni žiri ovogodišnjeg HR Demo kluba u sastavu: Željko Mesar (predsjednik žirija, Hrvatski radio), Adonis Dokuzović (Mega muzika), Siniša Bizović (Spona), Tibor Benković (Hrvatski radio), Davor Medaković (Hrvatski radio) i Branko Vurušić (Hrvatski radio).

Cijelo finale u izravnom prijenosu ide na Drugom programu Hrvatskog radija, internetskim video prijenosom te ga snimaju kamere HTV-a.

Gosti finala su zagrebački mladi bend MJUZIKL (najperspektivniji mladi bend na demo festivalima HGF i Zaprešić), te KOPITO, jedini preživjeli sastav otočkog rocka koji se polako priprema za snimanje trećeg albuma.

Prvih 300 posjetitelja koji uđu u Boogaloo 30.11.2011. na poklon će dobiti kompilaciju HR Demo Klub - Finalisti 2011 s čak 18 autorskih pjesama.

Ulaz na finale HR Demo kluba u Boogaloo je slobodan.

Objavljeno 28.11.2011.

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)