Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In memoriam Carl Reuter (1953 - 2011)

In memoriam Carl Reuter (1953 - 2011)Pogreb Carla Reutera će biti na otoku Čiovu u mjestu Žedno, u četvrtak, 10.11.2011. u 15.30 sati. Komemoracija za Carla će biti istoga dana u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu u 19.00 sati. Kao predstavnik Hrvatskih blues snaga pogrebu i komemoraciji će nazočiti glazbenik Boris Hrepić.

Bio je pjevač, izvođač i kompozitor. Svirao je rock ‘n roll jumpin’ blues. Više od 30 godina radio je u diplomaciji dok se jedno jutro nije probudio i odlučio živjeti svoj san - putovati i svirati blues. Bio je izuzetan solo zabavljač kao i lider splitskog sastava Carl Reuter & The Harpoons. Putovao je, svirao i zvučao unikatno i uzbudljivo. Već duže je vrijeme živio na jadranskom otoku Čiovu i bio istaknuti član Hrvatskih blues snaga. Nastupio je na oba Zagreb International Blues Festivala i s bendom na prošlogodišnjem 2nd Croatian Blues Challengeu.

Zbog tragične smrti Carla Reutera, jednog od sudionika događanja, neodržana večer 3rd Croatian Blues Challengea u Solo/duo kategoriji dogodit će se u ponedjeljak, 14.11.2011. s početkom u 21.00 sat.

Za odlazak u Memphis na 28th International Blues Challenge natjecat će se 4 izvođača. Redom će nastupiti: Blues Storytellers, Damir Branilovicch Acoustic Bolls, Two for Blues i Neven Dužević, dok će njihove glazbene sposobnosti procjenjivati stručni žiri u sastavu: Boris Hrepić Hrepa (predsjednik žirija, glazbenik, prošlogodišnji pobjednik u Solo/duo kategoriji s duetom Sunnysiders), Robert Lon Johnson (američki blues pjevač s hrvatskom adresom, prošlogodišnji predstavnik Hrvatskih blues snaga u Memphisu u kategoriji Grupa s bendom RJ Backbone) i Davor Hrvoj (glazbeni novinar i publicist, glavni urednik časopisa Cantus). Uz licencu za predstavljanje HBS-a i Hrvatskog bluesa u Memphisu, pobjednik osvaja TV i radijsko snimanje emisije u Studiju Bajsić HRT-a, te nastupe na blues festivalima Good Morning Blues i 3rd Zagreb International Blues Festival.

Pobjednici 3rd Croatian Blues Challengea u kategoriji Grupa su velikogorički sastav The Changes, a najbolji gitarist u kategoriji Grupa je Dražen Mišerić. Oni su svoju licencu za Memphis osvojili izvrsnom svirkom prošle subote pred punim Hard Placeom.

Nakon nastupa izvođača u konkurenciji, u Hard Placeu će u čast preminulog Carla Reutera nastupiti njegov dugogodišnji prateći bend Harpoons, a s nekoliko riječi publici će se obratiti i Carlova udovica Mejrema Reuter.

Objavljeno 10.11.2011.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)