Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In memoriam Carl Reuter (1953 - 2011)

In memoriam Carl Reuter (1953 - 2011)Pogreb Carla Reutera će biti na otoku Čiovu u mjestu Žedno, u četvrtak, 10.11.2011. u 15.30 sati. Komemoracija za Carla će biti istoga dana u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu u 19.00 sati. Kao predstavnik Hrvatskih blues snaga pogrebu i komemoraciji će nazočiti glazbenik Boris Hrepić.

Bio je pjevač, izvođač i kompozitor. Svirao je rock ‘n roll jumpin’ blues. Više od 30 godina radio je u diplomaciji dok se jedno jutro nije probudio i odlučio živjeti svoj san - putovati i svirati blues. Bio je izuzetan solo zabavljač kao i lider splitskog sastava Carl Reuter & The Harpoons. Putovao je, svirao i zvučao unikatno i uzbudljivo. Već duže je vrijeme živio na jadranskom otoku Čiovu i bio istaknuti član Hrvatskih blues snaga. Nastupio je na oba Zagreb International Blues Festivala i s bendom na prošlogodišnjem 2nd Croatian Blues Challengeu.

Zbog tragične smrti Carla Reutera, jednog od sudionika događanja, neodržana večer 3rd Croatian Blues Challengea u Solo/duo kategoriji dogodit će se u ponedjeljak, 14.11.2011. s početkom u 21.00 sat.

Za odlazak u Memphis na 28th International Blues Challenge natjecat će se 4 izvođača. Redom će nastupiti: Blues Storytellers, Damir Branilovicch Acoustic Bolls, Two for Blues i Neven Dužević, dok će njihove glazbene sposobnosti procjenjivati stručni žiri u sastavu: Boris Hrepić Hrepa (predsjednik žirija, glazbenik, prošlogodišnji pobjednik u Solo/duo kategoriji s duetom Sunnysiders), Robert Lon Johnson (američki blues pjevač s hrvatskom adresom, prošlogodišnji predstavnik Hrvatskih blues snaga u Memphisu u kategoriji Grupa s bendom RJ Backbone) i Davor Hrvoj (glazbeni novinar i publicist, glavni urednik časopisa Cantus). Uz licencu za predstavljanje HBS-a i Hrvatskog bluesa u Memphisu, pobjednik osvaja TV i radijsko snimanje emisije u Studiju Bajsić HRT-a, te nastupe na blues festivalima Good Morning Blues i 3rd Zagreb International Blues Festival.

Pobjednici 3rd Croatian Blues Challengea u kategoriji Grupa su velikogorički sastav The Changes, a najbolji gitarist u kategoriji Grupa je Dražen Mišerić. Oni su svoju licencu za Memphis osvojili izvrsnom svirkom prošle subote pred punim Hard Placeom.

Nakon nastupa izvođača u konkurenciji, u Hard Placeu će u čast preminulog Carla Reutera nastupiti njegov dugogodišnji prateći bend Harpoons, a s nekoliko riječi publici će se obratiti i Carlova udovica Mejrema Reuter.

Objavljeno 10.11.2011.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar