Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In Music 2011.

In Music 2011.Nakon što se stiša euforija oko nove godine i slegnu svi dojmovi polako dođe vrijeme kada organizatori većine svjetskih ljetnih festivala, pa tako i hrvatskih, počnu otkrivati prve bendove koji će zazueti svoje mjesto na pozornicama omiljenih nam festivala. Jedan od takvih je i zagrebački T-Mobile IN Music Festival.

Prvi bend koji su najavili odmah je izazvao pozitivne reakcije i oduševljenje među ljubiteljima svjetske indie scene, radi se o bendu Arcade Fire, jednom od najboljih rock bendova današnjice. Kanadski bend je u prošle godine izdao konceptualni album ’’The Suburbs’’ koji je po mišljenjima mnogih najbolji album u 2010. godini. Stvari kao što su ’’We Used To Wait’’, ’’Ready To Start’’ i ’’Suburbs’’ samo su neke od mnogih koje ćemo ove godine čuti na Jarunu.

U Zagreb se ove godine vraća Nick Cave, ali ne s Bad Seedsima nego sa svojim novim projektom nazvanim Grinderman. Uz Nick Cavea, Grinderman čine Warren Ellis, Martyn Casey i Jim Sclavonus, članovi Bad Seedsa.

Glazba Grindermana nije nimalo slična onoj Bad Seedsa, to su pokazli već prvim album snimljenim 2007 godine, a potvrdili prošlogodišnjim. Jedan od zaštinih znakova ovog neobičnog benda je naglašena studijska improvizacija, ali i žestoki i beskompromisni live nastup, začinjen dozom crnog humora u što će se moći uvjeriti posjetitelji šestog In Music Festivala.

Treći bend do sada najavljen je Tv On The Radio iz Brooklyna. Tv On The Radio se nakon jednogodišnje pauze, koju su iskoristili za samostalne projekte, vraća na glazbenu scenu, a već je najavljen i izlazak novog albuma za ožujak ove godine. Novom albumu nazvanom Nine Types Of Light neće biti lako naslijediti vrlo uspješni Dear Science. Nastupom na ovogodišnjem izdanju festivala obilježit će deset godina djelovanja.

Ulaznice za festival puštene su u prodaju 14.2., a cijena će im do 15.4. iznositi 390kn, a nakon toga 440kn. Studenti, srednjoškolci i T-Mobile korisnici imaju pravo na dodatne popuste, a o tome više pročitajte na službenoj web stranici fstivala.


Miran Milić

Objavljeno 02.03.2011.

Vremeplov

Pjesnici se igraju riječima.
Paul McCartney