Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In Wires Festival - Koncert vrijedan svake minute

In Wires Festival - Koncert vrijedan svake minuteThe Highlanders iz Užica su bili pravi izbor za grupu koja ima zadatak zagrijati publiku za pionire svjetske psihodelične scene, Jefferson Starship. (Foto: Jovan Milosavljević)

Čak je i David Freiberg (Quicksilver messenger service, Jefferson Starship) u jednom trenutku izašao među smrtnike da i on čuje o čemu se tu radi. Grupa je uglavnom svirala obrade pjesama bendova od kojih su, pretpostavimo, većina i bili prijatelji s članovima koji su ovom prilikom zvijezde večeri. Manji broj posjetitelja ih je ipak burno pozdravio.

Na početku sam se i pomalo uplašio da će ovakav događaj proći prilično nezapaženo, no ... prevarih se. Kako je vrijeme curilo u susret Starshipu, vrt Gradskog Kulturnog Centra Užice se lagano punio.

Točno u 22:00 na scenu stupaju Paul Kantner i David Freiberg u društvu ostalih članova benda, čija imena, nažalost, nisam baš razumio.

Uspjevši da ih ne usporedim sa Jefferson Airplane, već da ih promatram kao potpuno drugi bend, što i jesu, doživio sam fantastično muzičko psihodelično iskustvo. Naravno da smo čuli ‘The Ballad of you and me and Pooneil’, ‘Crown of Creation’, ‘White Rabbit’ ... kao i ponešto iz repertoara ‘Quicksilver Messenger Servic’e (Fresh Air, Pride of man). No bend stvarno ima dosta toga i iz svog repertoara zaponuditi. ‘Embryonic Journey’ je dobila potpuno drugu dimenziju kroz bravure mlađahnog gitariste.

Srećom i nekih 500-tinjak zahvalnih posvećenika u publici znalo je cijeniti i uzvratiti. Pogotovo je bilo frenetično kada je na bisu s ”poslasticom” ‘Somebody to love’ (iz razdoblja rada Jefferson Airplane) Jefferson Starship dovela do ”usijanja” svoj nastup ... Ushićenje publike je dovelo do eksplozije emocija. Zaista predivno za doživjeti!

Bend sastavljen od glazbenika koji su za neke mijenjali povijest američkog društva može ponijeti lijepe slike - slike publike koja ih je dočekala emocijama a ispratila s povicima ‘Dođite nam opet!’.

Umjesto P.S. - Koncert vrijedan svake proklete minute na plus beskonačno u vlaku na relaciji Bg - Užice ...Objavljeno 26.06.2013.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette