Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

In Wires Festival

In Wires FestivalUdruga ljubitelja bluesa i rocka ”Glas iskustva ” ( Vox Experience) iz Užica već deset godina za redom organizira blues i rock festival ” In Wires”.

Udruga ” Glas iskustva ” godišnje organizira više manjih događaja, a najveća manifestacija koju organizira jedanput godišnje je blues i rock festival ” In Wires ”. Festival traje dva dana gdje se pored muzičkog dijela programa priređuju i drugi sadržaji vezani za blues i rock kulturu , kao što su izložbe slika, muzičke radionice, izložbe fotografija, promocije knjiga, cd izdanja, performansi itd.

Do sada su na festivalu nastupale sve aktualne blues grupe iz Srbije i to Raw Hide i Di Luna Blues Band, Pera Džo Blues Bend, Point Blank, Bootleg Blues, Plava Porodica, Šinobusi, Zona B, Texas Flood. Također su nastupali i poznata imena rock scene Deca Loših Muzičara, Električni orgazam, Night Shift.

Od šestog festivala nastupaju i vrhunske evropske i američke blues grupe : Joshua Blue - Velika Britanija , Little G. Weevil Band - Mađarska , St. Johnny Band - Republika Češka , Sonny & His Wild Cows - Mađarska , Blues Wire - Grčka , Gregg Wright - SAD.

U okviru pratećeg programa festivala tribine su održavali i poznati muzički kritičari i novinari Petar Janjatović, Zoran Panović i Bane Lokner, izlagali su slikari Gordana Majkić, Saša Stojanović, Vojislav Stanojčić i Radovan Marinković, svoje knjige su promovirali Dejan Cukić, Damir Malešev, Goran Živanović i dr.

Organizacijom blues i rock festivala In Wires i njegovim promoviranjem, grad Užice postaje prepoznatljiv kao grad koji daje svoj doprinos kulturnoj decentralizaciji i kvalitetnijoj kulturnoj ponudi regije. Vrši se stalna edukacija populacije, a iniciran je i rad autora iz lokalne sredine. Potaknuta je međunarodna kulturna suradnja i razmjena na polju blues i rock stvaralaštva.
Program festivala i lista sudionika garantira dostizanje vrhunskih umjetničkih i edukativnih dometa zbog kojih Udruženje ljubitelja bluesa i rocka ” Glas Iskustva ” postoji već deset godina. Članovi tima su jako zainteresirani za suradnju s ljudima iz regije na bilo kojem umjetničkom planu.

Program za 08.06.,Klub GKC:

Big Brother And The Holding Company - USA
Originalni band Janis Joplin - Big Brother &The Holding Company, nastupiti će na 11. Međunarodnom blues and rock festivalu IN WIRES u Užicu 08.06. 2012. godine. Pored originalnih članova Peter Albina i Sam Andrewa u grupi su i gitarist Tom Finc, bubnjar Jim Wall i vokal Mary Bridgette Davies.

Zona B - Srbija, Beograd
Brojni nastupi i interpretacije bluesa i rockaa svijetskih velikana, B.B. Kinga, Muddy Watersa, J.J. Calea i drugih, stavlja ih u sam vrh klupske scene Beograda i Srbije.

Nick Drag - Srbija, Beograd
Jedinstveno snažan i energičan bariton, ritam u kojem dominira zvuk vintage kontrabasa, virtuozne gitarske solo dionice i vrlo atraktivan nastup su karakteristike koje mogu ukratko opisati ovaj bend.


Program za 09.06. ,Klub GKC
- Promocija dokumentarnog filma IN WIRES - PRVIH DESET GODINA ...
- Promocija knjige OHNE FILTER - gost autor Živko Ivković
- Izložba plakata i fotografija sa predhodnih deset IN WIRES festivala
- BLACK CAT BONES - Užice
- Session

Ulaznice se mogu kupiti na sajtu www.tickets.rs i www.gigstix.com.

Objavljeno 28.05.2012.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)