Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Indie rock koncert u Močvari Boombats, Orvel

Indie rock koncert u Močvari Boombats, OrvelIndie-pop, synthpop, funk, jazz. To su pojmovi kojima bi se najlakše mogao opisati zvuk belgijske grupe Bombataz koja po prvi put dolazi u Močvaru.

Ovaj kvartet osnovan je u Brusselsu od strane četiri glazbenika školovana na jazz akademiji, a koji su shvatili da imaju zajedničku ljubav prema drugim glazbenim žanrovima. Ubrzo nakon osnivanja objavili su EP “¡Kapao!”, a uslijedio je album “Olympics Of Love” 2020. kojim su postavili temelje za daljnji rad.

Pomalo sanjivi glazbeni dijelovi, svojevrsni za indie-pop, kod Bombataza se prelijevaju u na trenutke neočekivane jazz/funk eskapade te razne druge glazbene horizonte. Ima tu gitarskih tehnika poput onih Roberta Frippa iz King Crimsona, psihodelije poput 13th Floor Elevatorsa ili Electric Prunes i koješto drugo. Sve zajedno zvuči avanturistički i bit će zanimljivo čuti kako to zvuči uživo.

Orvel je osnovan 2011. godine, a nakon prvih godina traženja, u 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu “Vodi me”. Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova.

Prvi album, “Dani”, je objavljen 2015., a “Div” je objavljen 2019. godine. Svoj posljednji album, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” objavili su 2022. godine. Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: “Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca “Dani” 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa.

Objavljeno 01.04.2024.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja