Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Industrial Art Biennial

Industrial Art BiennialIndustrial Art Biennial (IAB) novi je umjetnički festivalski projekt Labin Art Expressa XXI, međunarodne bijenalne forme, koji će se održavati svake dvije godine, paralelno s Venecijanskim bijenalom, i to najprije kao pilot projekt u Labinu, Raši i Rapcu (2014.), od 2015. godine i na drugim industrijskim lokalitetima u Istri (Pula, Plomin, Kanfanar…), te od 2019. i u podzemlju bivšeg rudniku uglja u Labinu i Raši, nakon njegove rekonstrukcije čiji je početak planiran u 2016. godini, kao dio osnovnog projekta - Underground City XXI.

Bijenale započinje 19.9., a završava 4.10.2014. Glazbeni program uključuje koncert Laibacha (19.9.2014.), Autopsie (20.9.2014.) i završni industrial party u suradnji s Živa Muzika (4.10.2014.).

Industrial Art Biennale - opening concert by ”LAIBACH”
Petak, 19.09.2014. @ KuC Lamparna, Labin, @23:00

Laibach je umjetnička grupa koja djeluje u polju glazbene industrije i vizualne umjetnosti od osnutka 1980. godine u slovenskom rudarskom centru Trbovlje. Članovi Laibacha su od 1984. Godine suosnivači i glazbeno krilo umjetničkog kolektiva NSK (Neue Slowenische Kunst). ”Laibach” je njemački naziv za Ljubljanu, glavnigrad Slovenije, a umjetničko i medijsko djelovanje grupe predstavljalo je jednu od najsubverzivnijih pojava posljednje dekade socijalističke Jugoslavije. Osim statusa nacionalnog skandala, svojom inačicom industrijske glazbe te stilski, vizualno i dramaturški usklađenim nastupom, Laibach su ostvarili globalni uspjeh.

Estetika koju razvijaju kao totalni dizajn svih svojih aktivnosti, preuzela je sva obilježja stila totalitarnih društava koja su se, označivši 20. stoljeće, prelila u globalnu civilizaciju neoliberalizma 21. stoljeća. “Laibach” otvaraju Bijenale industrijske umjetnosti izložbom “Crveni reviri” te koncertom na kojem će predstaviti svoj posljedni studijski uradak “Spectre”.

„Crveni reviri“ ciklus je slika velikog formata na kojima su industrijski pejzaži s tvorničkim i rudarskim objektima kombinirani s motivom zasavskih revira, preuzetih iz grafika slikara Janeza Kneza iz šesdesetih godina. www.laibach.org

Industrial Art Biennale - concert by „AUTOPSIA“
Subota, 20.09.2014. @ KuC Lamparna, Labin, @23:00

Autopsia je umjetnički projekt koji objedinjuje glazbenu i vizualnu produkciju. Započet je kasnih 70-ih u Londonu, a nastavljen tijekom 80-ih u ​​umjetničkim centrima Jugoslavije. Od 1990., Autopsia djeluje iz Praga, Češka Republika. Svoju glazbu Autopsia isprva objavljuje za Staalplaat iz Amsterdama, a zatim za njemački Hypnobeat i londonski Gymnastic Records. Glazba Autopsie može se klasificirati kao eksperimentalna, breakcore, avangardna, ambientalna i industrijska, avizualna produkcija zasnovana je na poetici nadahnutoj retro industrijskom i službenom estetikom te grafičkim rješenjima i simbolima totalitarnih društava.

Albumi: Autopsia (1985), Oscularum Infame (1987), In Vivo 1981-1983 (1985), In Vivo (1988), International Aeterna (1988), Death Is the Mother of Beauty (1990), Palladium (1991), The Birth Of The Crystal Power (1993), Humanity Is the Devil 1604–1994 (1995), Mystery Science (1996), The Berlin Requiem (2006), Radical Machines Night Landscapes (2008), Autopsia: Karl Rossmann Fragments (2008). www.autopsia.net

Industrial Art Biennale - Closing industrial party (u suradnji s ŽIVA MUZIKA)
Subota, 4.10.2014. @ KuC Lamparna, Labin, @23:00

SHAPEDNOISE (Berlin)
Shapednoise je sicilijanski glazbeni producent s trenutnom adresom u Berlinu gdje se ujedno nalazi i REPITCH, njegova izdavačka kuća koji okuplja izvođače eksperimentalne elektronske glazbe pod snažnim utjecajima industriala i noisea.

REPITCH je osnovao 2011. godine s techno entuzijastima Ascionom i D. Carbonom, međutim Shapednoise i dalje ostaje centralna figura REPITCH-a. Ubrzo postaje i sve značajnija figura na internacionalnoj industrial-techno sceni. U prilog tome ide suradnja s Violet Poisonom, koja je okrunjena kolaborativnim projektom Violetshaped.

Zajedno surađuju, bilo kao ko-autori ili remikseri, s većim brojem izuzetnih glazbenika suvremene elektronike poput: Keith Fullerton Whitman, Vatican Shadow, Roly Porter, Kangding Ray i Grischa Lichtenberger. Shapednoise je svoj prvi formalni rad objavio za Hospital Productions - izdavačku kuću genijalnog Dominka Fernowa (Vatican Shadow/Prurient), a sljedeći za britanski Opal Tapes.

Zarkoff (Sisak)
U posljednje vrijeme vrlo aktivan u nekoliko projekata, Zarkoff nakon ljeta kreće s nastupima uživo - solo, ali i s grupom Sumerian Fleet. Nedavno je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx i split EP „Pannonia Noir“ s Honored Matres na Kraftjerkz, a posljednji Sumerian Fleet album „Just Pressure“ dobiva odlične kritike. Dobar dio tog materijala još nije bio izvođen uživo, a repertoar za live set se, kao i obično, kreće u rasponu od techna do synth/wave zvuka.

Tajga & Tundra (Živa Muzika, Zagreb)
DJ dvojac Žive muzike odgovoran za višegodišnji Hladni rat! na plesnim podijima odlazi korak dalje u zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu. Jezgra ove DJ inkarnacije sačinjena je od mračne techno muzike prokrvljene najtvrđim eksperimentalnim i industrial utjecajima.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima ili putem weba.

Cijena ulaznice za „Laibach” u pretprodaji je 75,00 kn, a na dan koncerta 90,00 kn. Za završni party cijena u predprodaji iznosi 45,00kn, a na dan eventa 60,00 kn. U pretprodaji se može kupiti i „paket” ulaznica za Laibach + IAB Closing party po cijeni od 90,00 kn. Za koncert „Autopsia” ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti samo na ulazu KuC-a Lamparna”.

Objavljeno 16.09.2014.

Vremeplov

Dođeš, sviraš, i nadaš se da su neki bitni igrači u publici, koji mogu i žele ti pomoći u budućnosti. Odnosno žele pomoći sebi na način da usput možda pomognu i tebi.
Mario Grdošić, glazbeni promotor