Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Instrumentalna impro poslastica Problems u Močvari

Instrumentalna impro poslastica Problems u MočvariZačarana Močvara - projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, u suradnji s novim programom ”Jesi free?” koji otvara vrata zvuku iz domene slobodno-improvizirane glazbe, donosi vam zanimljivo višesatno druženje uz sjajne muzičare koji su se okupili pod imenom ”Problems”.

Zajedno sviraju više od godinu dana, a u pripremi je i njihov prvi album zbog kojeg ćete upaliti svoje prašnjave gramofone, jer izlazi na vinilu. Materijali su većinom autorski, uz poneku njima dragu pjesmu koju smo već čuli, ali na način kako to oni čuju.

Dakle, očekuje vas neočekivano, puno dobrih vibracija, mnoštvo improvizacije i sve u svemu jedna sjajna večer. Koncertu će prethoditi radionica koja će imati formu probe nazvana ”Kako svirati u bendu koji nije dosadan?” na koju su svi pozvani, i nije specijalno rezervirana za muzičare.

Ivar Roban Križić svira kontrabas i student je jazz akademije u Grazu. Započeo karijeru suradnjom s mnogim lokalnim jazz muzičarima (Kruno Levačić, Davor Križić, Saša Nestorović, Matija Dedić… ). Član HGM Big Banda, te ZJO Big Banda s kojima je imao prilike surađivati s raznim imenima internacionalne scene: Miguel Zenon, Luis Bonilla, Fay Claasen, Jim McNeely. Također član je JMI internacionalnog Big Banda mladih 2015. i 2016. član raznih internacionalnih projekata, te suradnik na akademiji u Grazu gdje je imao prilike svirati s Alexom Sipiaginom, Ari Hoenigom, Peterom Bersteinom, Randy Breckerom.

Mario Bočić, magistrirao je klasični saksofon na akademiji u Grazu. Daljnje školovanje nastavlja na jazz školi u Klagenfurtu. Stalni je član Big Banda HRT-a s kojim ima priliku nastupati s mnogim renomiranim jazz glazbenicima. 2014. godine predstavlja Hrvatsku u Big bandu Europske radijske unije u Pragu. Član je hrvatskih jazz sastava Problems, B’s funstellation, 4in3+1, Lasse Lindgren Big Constellation.

Luka Žužić je trombonist, pianist, skladatelj i aranžer. Godine 2010. dodijeljena mu je ugledna nagrada Status u kategoriji jazz-trombon koju HGU svake godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima. Godine 2014. sudjelovao je u dva diskografska projekta nagrađena nagradom Porin. Svira i surađuje s HGM Jazz Orkestrom Zagreb, Big Bandom HRT-a, sastavom Tamara Obrovac Transhistria Electric, Ansamblom za postmodernu umjetnost, Krunoslavom Levačićem, Ines Tričković, Kristianom Terzićem, Edom Maajkom, Massimom Savićem, Gustafima, Milom Elegović i drugima. Sa bandom DuArte koji je osnovao sa jazz pjevačicom Gordanom Kovačić izdao je jedan album DuArte.

Krunoslav Levačić je rođen u Zagrebu 1957. godine, samouk bubnjar, jazz počinje slušati već u djetinjstvu, a javno nastupa od 1974. Od 1989. počinje povremeno svirati u Njemačkoj, a od 1991. do 1996. živi i radi u Koelnu. Od ’96. do danas snimao je i nastupao s mnogim domaćim i stranim glazbenicima i orkestrima: Charlie Mariano, Gramelot Ensemble, Charles Gayle, Matija Dedić, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Greg Cohen, Thomas Clausen, Simone Zanchini, WDR Big Band, Ferenz Snetberger, Ralph Alessi, Joachim Ulrich Orchestra, Achim Kaufman, Gianni Basso, Duško Gojković, Boilers Quartet, Saša Nestorović, Zoltan Lanzos, Nicolas Simion, Renato Rožić, Vasko Atanasovski itd. Snimio je više od 80 albuma raznih izvođača.

Trajanje radionice: 17:00 - 18:30.
Prijave: .
Ulaz na radionicu je besplatan.

Objavljeno 20.12.2016.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)